Akhisarspor Tarihinde İlk Kez Süper Kupa Şampiyonu Oldu

TFF Süper Kupa mücadelesinde Akhisarspor, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren maçta penaltılarda Galatasaray'a 5-4 üstünlük sağlayarak tarihinde ilk kez TFF Süper Kupa'nın sahibi oldu.

06 Ağustos 2018 Pazartesi 09:14
602 Okunma
Akhisarspor Tarihinde İlk Kez Süper Kupa Şampiyonu Oldu

Geçen sezonun Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası şampiyonu Akhisarspor’un karşı karşıya geldiği TFF Süper Kupa mücadelesinde zafer Ege ekibinin oldu. Normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten maçta penaltı atışlarını 5-4 kazanan Akhisarspor tarihinde ilk kez Süper Kupa’nın sahibi oldu.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Akhisarspor, henüz 5. dakikada Yevhen Seleznyov’un golüyle Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla sona erdi. Öte yandan Süper Kupa mücadelesinde ilk kez kullanılan Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemine ilk yarıda başvuruldu.

Rakibi karşısında pozisyon bulmakta zorlanan Galatasaray, oyuna ikinci yarıda giren Eren Derdiyok’un 79. dakikada attığı golle durumu 1-1’e getirdi.

İki takım oyuncuları da bozuk zemin nedeniyle maç boyunca zor anlar yaşarken Akhisarspor birçok net gol fırsatından eli boş döndü ve normal süre 1-1 sona erdi. Uzatma dakikalarında da gol sesi çıkmayınca maç penaltılara gitti.

Akhisarspor’da Güray Vural, Larsson, Ömer Bayram, Miguel Lopes ve Seleznov fileleri havalandırdı. Galatasaray’da ise Selçuk İnan, Eren Derdiyok, Feghouli ve Rodrigues, topu filelerle buluştururken, Gomis penaltı atışından yararlanamadı.

Penaltı atışları sonunda Akhisarspor, Galatasaray’a 5-4 üstünlük sağlayarak kupanın sahibi oldu. Daha önce 2008, 2012, 2013, 2015 ve 2016 yıllarında Süper Kupa’yı müzesine götüren Galatasaray bu zaferi en fazla yaşayan ekip olma unvanına sahip.

‘VAR’ SİSTEMİ UYGULANDI

TFF Süper Kupa maçında, Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi uygulandı. Tribünlerdeki koltuklara da mücadele öncesinde “VAR” sisteminin anlatıldığı kitapçıklardan bırakıldı.

Karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetirken, yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaptı. Bülent Yıldırım VAR, Barış Şimşek ise AVAR hakemi olarak karşılaşmada görev aldı.

STAT: Konya Büyükşehir Belediye

HAKEMLER: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

GALATASARAY: Muslera, Linnes, Serdar Aziz, Maicon, Nagatomo (Dk. 102 Carole), Donk (Dk. 76 Selçuk İnan), Fernando (Dk. 69 Yunus Akgün), Feghouli, Belhanda (Dk. 59 Eren Derdiyok), Rodrigues, Gomis

AKHİSARSPOR: Fatih Öztürk, Vrsajevic (Dk. 66 Larsson), Dany, Mustafa Yumlu, Ömer Bayram, Aykut Çeviker, Sissoko, Bilal Kısa (Dk. 98 Onurcan Güler), Barbosa (Dk. 63 Miguel Lopes), Manu (Dk. 76 Güray Vural), Seleznov

GOLLER: Dk. 5 Seleznov (Akhisarspor), Dk. 79 Eren Derdiyok (Galatasaray)

SARI KARTLAR: Dk. 14 Mustafa Yumlu, Dk. 43 Dany, Dk. 45+3 Manu (Akhisarspor), Dk. 77 Rodrigues, Dk. 116 Serdar Aziz (Galatasaray)

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24