EFRUZE “ASSOLİST II MEŞK-İ MÜREN” ALBÜMÜYLE TÜM DİJİTAL PLATFORMLARDA

Efruze, Sanat Güneşi Zeki Müren’in yazdığı ve onun sesinden sevdiğimiz şarkıları ikinci albümü “Assolist II Meşk-i Müren” albümü ile dinleyicisiyle buluşturuyor.

30 Eylül 2022 Cuma 10:13
1279 Okunma
EFRUZE “ASSOLİST II MEŞK-İ MÜREN” ALBÜMÜYLE  TÜM DİJİTAL PLATFORMLARDA

Sanat Güneşimiz Zeki Müren’in yazdığı ve söylediği şarkıları, kendi sesim ile bir kez daha yad etmek ve genç kuşaklarla paylaşmak için hazırladım” dediği “Assolist II Meşk-i Müren” albümü, Zeki Müren’e ait ya da onun sesinden dinlediğimiz Ah Bu Şarkıların Gözü Kör Olsun, Bir Demet Yasemen, Manolyam, Şimdi Uzaklardasın, Bahçevan, Berduş, Ömrüm Senin Olsun, Ey Büt-i Nev Eda, Yıldızların Altında’nın yer aldığı 9 eserden oluşuyor.

İlk albümü “Assolist” ile merkezi Avrupa’da bulunan ve tüm dünyadan gelen albümlerin jüri oylaması ile değerlendirildiği “World Music Chart Europe (WMCE)” Top 40 listesinde 15. sıraya yükselen Efruze, “Assolist II Meşk-i Müren” ile de Zeki Müren şarkılarını dünyaya sunmayı hedefliyor.

Albümün ilk teklisi, Zeki Müren’in en sevilen şarkılarından biri olan “Manolyam” olarak belirlendi. Şarkının klibi Gökhan Özdemir’in imzasını taşıyor. Efruze kliple ilgili “Sevgilisiyle buluştuğu ormanda aşk mektuplarını okurken hayallere dalan ve aşkını bekleyen bir kadını canlandırıyorum” diyor.

Konservatuvardan Devlet Operası’na, oynadığı tüm müzikal ve operaların renk, ses ve teknik zenginliklerini, Türk Sanat Müziği alanındaki en iyi üstatlarla çalışarak bir araya getirdiği Efruze’nin “Assolist II Meşk-i Müren” albümü 1 

Efruze – Manolyam Klip 
https://youtu.be/sFEKqUWl2ls

Efruze hakkında daha fazla bilgi, görsel ve röportaj istekleri için; Pasion Turca PR Manager – Hakan Akoğlu - [email protected] - 0533 499 41 49 - 0212 2744348

Efruze Hakkında

Müzik hayatına piyano çalarak başlayan Efruze, Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümü Piyano ve Viyola bölümünde eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Opera Bölümü’ne girerek yüksek dereceyle mezun oldu.

Henüz konservatuvar öğrencisiyken, Saraydan Kız Kaçırma Operası’nda ilk başrolü olan Blonde’yi oynadı. Cemal Reşit Rey Konser Salonu solisti olarak Deli Dolu Opereti’nde Marlene, Aşk-ı Memnu Operası’nda Bihter, Kuva-i Milliye Operası’nda Nilüfer rollerini oynadı.

Üniversite yıllarında iki sene Ajda Pekkan’a back vokal yaptı.

Mine Mucur’un bestelediği “Sevmek Zamanı” isimli şarkı ile 1996 yılında Eurovision Türkiye finallerine katıldı.

Çocukluğunda başladığı reklam oyunculuğuna Sütaş, Pınar Sucuk, Hürriyet, Ören Bayan, Albeni, Sana gibi markaların reklamları ile devam etti.

Oyunculuk kariyeri boyunca “Anadolu Kaplanı”, “Sıla”, “Fikrimin İnce Gülü”, “Eşref saati”, “Doktorlar” ve “Hicran Yarası” dizilerinde yer aldı.

Ömer Vargı’nın yönettiği, Şener Şen, Kenan İmirzalıoğlu ve İsmail Hacıoğlu’nun başrollerini oynadığı sinema filmi “Kabadayı”da rol aldı.

Senfonik İlahiler, Rumeli Türküleri, Bahar konserleri ve Yılbaşı konserleri gibi birçok konserde yer aldı. Yunus Emre Oratoryosu’nda, Carmina Burana’yı birçok açılışta seslendirdi.

Konservatuvardan mezun olduktan sonra Köln Konservatuvarı’nda Alman repertuvarı üzerine çalışmalar yapan Efruze, aynı yıl İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin solistlik sınavını kazanarak sırasıyla, Hanım Olan Hizmetçi Operası’nda Serpina, Madam Butterfly Operası’nda Kate, Sihirli Flüt Operası’nda Papagena, Ali Baba Kırk Haramiler Operası’nda Nurcihan, Oz Büyücüsü Müzikali’nde Doroti, West Side Müzikali’nde Maria, La Rondine Operası’nda Lisette rollerini oynadı. Üç sezon boyunca Carmina Burana eserinde soprano partisini seslendirdi.

Bursa, İstanbul, Hacettepe, İstanbul Üniversitesi ve Kent Orkestralarıyla konserler veren sanatçı, kurucusu olduğu ve 13 yıl boyunca sahne aldığı Artistanbul Orkestrasıyla, Almanya, Yunanistan ve Bulgaristan’da konserler verdi ve yüzlerce sahne etkinliğine imza attı.

Efruze’nin, klasik şarkılardan oluşan ve nesilden nesile aktarılacak ilk albümü Assolist‘i DMC etiketiyle yayınladı. Türk Sanat Müziğini yeni nesile sevdirmek amacıyla, Efruze “Assolist” albümünde, Yeşilçam Sineması’na esin kaynağı olan hepimizin ezbere bildiği şarkılar ile, Türk Sanat Müziği seven herkesi, geçmişin güzel günlerine götürüyor. Stüdyo çalışması beş günde, eski bir yöntem olan “hücum kayıt” sistemiyle canlı olarak kaydedilen 11 şarkılık albümde, “Gözleri Aşka Gülen”, “Gizli Aşk Bu”, “İçin İçin Yanıyor”, “Şu Güzeller Güzeli”, “Kalbe Dolan O İlk Bakış”, “İnleyen Nağmeler”, “Ankara Rüzgârı”, “Fikrimin İnce Gülü”, “Ay Beyaz Deniz Mavi”, “Üsküdar’a Gider iken” ve “Beyoğlu’nda Gezersin” olmak üzere Türk Sanat Müziği’nin en seçkin eserleri yer alıyor. “Büyüklerimizin dinlediği tertemiz, sade, estetik dolu yorumlar şimdi yerini ağdalı, notaların birbirine karıştığı yorumlara bıraktı. Ben Assolist albümünde sade ve tertemiz bir yorum sunmaya çalıştım” diyen Efruze, “Gözleri Aşka Gülen” ve “Kalbe Dolan O İlk Bakış” şarkılarının ruhunu, çektiği dönem klipleriyle yaşatırken, albümün fotoğraf çekimlerinde de 1950 ve 60’lı yılların sahne kadınını yansıtıyor.

“Assolist” merkezi Avrupa’da bulunan ve tüm dünyadan gelen albümlerin jüri oylaması ile değerlendirildiği “World Music Chart Europe (WMCE)” Top 40 listesinde 15. sıraya yükseldi.

Albümün ilk teklisi, Zeki Müren’in en sevilen şarkılarından biri olan “Manolyam” olarak belirlendi. Şarkının klibi Gökhan Özdemir’in imzasını taşıyor. Efruze kliple ilgili “Sevgilisiyle buluştuğu ormanda aşk mektuplarını okurken hayallere dalan ve aşkını bekleyen bir kadını canlandırıyorum” diyor.

Efruze’nin Zeki Müren şarkılarını seslendirdiği ikinci albümü “Assolist II Meşk-i Müren” DMC etiketiyle tüm dijital platformlarda.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 30.09.2022 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.