İç mimarlık dünyası; oldukça renkli ve geniş bir yelpazeye sahip, hayal gücünün sınırsız uygulamalarının ise çılgın olduğu büyük bir dünyayı ifade ediyor. İç mimarlıktaki bu çeşitlilik, elbette her sezon değişim göstererek mevcut trendlere ve uygulamalara yenilerini ekleyerek devam ediyor. Ev dekorasyon trendleri, tıpkı giyim sektörü gibi sürekli bir yenilik içinde. Her dönem belli başlı renkler ve mobilya tasarımları moda oluyor. Bizde bu sayımızda yeni yılın trendlerini sizlerle paylaşmak istedik…

Gündelik hayatın stresi, şehir hayatının yoğunluğu ve beraberinde getirdiği yorgunluk, artık insanları daha huzurlu ve rahat mekanların arayışına yöneltiyor. İnsanlar evlerindeki rahatlıkta daha fazla vakit geçirmeyi ve dostlarını evlerinde ağırlamayı tercih ediyor. Günümüzde insanların büyük kısmı, kendi evlerinin kişiliklerini yansıtmasını ve özel olmasını arzuluyor. Bu amaçla özellikle ruhuna ve kendi karakterine uygun ürünleri tercih ediyor. Bu doğallık ve kişiselleştirme arayışı, hemen hemen her şeye etki etmiş durumda. Bu sebepten yeni yılda en çarpıcı trend, huzur veren evler olarak öne çıkıyor. Canlı renkler ve abartılı tarzlar, yerini daha sakin pastel tonlarına, yalınlık, kişiselleştirme ve doğal malzemeye bırakıyor. Gri, vizon, klasik mavi, pastel pembe, adaçayı yeşili ve hardal sarısı gibi pastel renkler sakinliği, huzuru ve güvenilirliği temsil ettiğinden ötürü ev dekorasyonlarında bu senenin açık ara en öne çıkan renkleri.

İç mimarlık dünyasında gold ve bakır çağı başlıyor. 2020 sezonunda altınla birlikte bakır kaplamaları hemen her yerde göreceğiz. Altını eşyalarda, duvar tasarımlarında, kapı ve pencere detaylarında, eskitme veya parlak formlarda görmek mümkün.

Hernekadar mutfaklar evlerimizde yemek alanımız olarak görülsede, iç mimarlık için günümüzde artık yaşam alanımızın kalbi niteliğindedir. Mutfaklar evlerin diğer odalarında olduğu gibi zamanımızı ve dinlendiğimiz anları konfora dönüştüren yapıya da sahip. İnsanlar yiyeceklerin hazırlanmasını ve tüketilmesini, bir takım sosyal ve ailesel etkinliklerle birleştirmek istiyor. Bu sebepten dolayı; özellikle modern yapılar, ferah alan kazanımını ön planda tutarak, dar ve kullanışsız alanlardan ziyade, salona dahil Amerikan tipi mutfak stili ile bu ferahlığı sağlamakta.

Daha kıvrımlı mobilyalar bu sene bizi bekliyor. Bu yılda mobilyalarda daha kıvrımlı hatlara şahit olacağız. Keskin hatlı, minimal çizgili mobilyalar yerine kıvrımlı, daha büyük boyutlu ve konforlu ürünlerde trend listesinde…

Bu yılın önemli trendlerinden bir tanesi de geometrik desenli tasarımlar. Mobilya ve aksesuarlarda kullanılacak olan daireler, açısal yüzeyler, kontrollü eğriler, küre formlar gibi katı ve sağlam geometriler bu sene ön planda olacak.

Huzur veren doğal evler trendine uygun diğer bir unsur ise; bu sene işlenmemiş malzemeden yapılmış mobilyalar. Geri dönüşümlü lifler, doğal kompozitler, doğal taş ve mineraller, ham ahşap yada hasır aksesuarlarınız bu doğadan gelen esintiyi yaratmanıza yardımcı olacak. Bu sene sehpa, yemek masası, sandalye, koltuk takımı detaylarının yanı sıra mutfak ve banyo dolaplarında da dilerseniz işlenmemiş malzemelerin doğallığından yararlanabilirsiniz.

Yazan: Pelin Kaleci (İç Mimar)

Firma: Pelin Kaleci Design & Interiors

Web: www.pelinkaleci.com

E Posta: [email protected]

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24