Ülkemde Bulunmaktan, Yeni Girişim Yaptiğim Medya Sektöründe Olmaktan Dolayi Mutluyum - Görkem Uludüz Söyleşi

Uludüz Medya Kurucusu Görkem Uludüz ile Medya sektörüne, hayatına ve gelecek hedeflerine dair keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

07 Nisan 2020 Salı 14:57
1155 Okunma
Ülkemde Bulunmaktan, Yeni Girişim Yaptiğim Medya Sektöründe Olmaktan Dolayi Mutluyum - Görkem Uludüz Söyleşi

Uludüz Medya Kurucusu Görkem Uludüz ile Medya sektörüne, hayatına ve gelecek hedeflerine dair keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

“ALMANYA MACERAM HAYATIMIN DÖNÜM NOKTASI OLDU”

Bize özetle kendinizi tanıtabilirmisiniz?

Öncelikle kıymetli vaktinizi bana ayırdığınız için teşekkür ederim. Sorularınızı cevaplandırmadan önce değinmek istediğim bir iki önemli konu var.

Son dönemlerde yoğun olarak aldığımız şehit haberleri, tüm toplumumuzu olduğu kadar, bizleri de derinden üzmektedir. Ateş düştüğü yeri yakar derler ancak bu ateş tüm milletimizin bağrına düşen bir ateştir. Kahraman evlatlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine taziyelerimi iletmek istiyorum. Başımız sağolsun.

Öte yandan tüm dünyayı olduğu kadar, ülkemizi de derinden etkileyen Koronavirüs Pandemisi'nden en kısa zamanda ve en az hasarla çıkacağımızı umut ediyor, toplumsal sağlığımız için #evdekal çağrılarının önemini tekrardan vurgulamak istiyorum.

Bendeniz 30 Kasım 1982 tarihinde Ankara'da doğdum. Diplomat bir babanın çocuğu olarak, hayatımın büyük bir kesimi farklı ülkelerde geçti. Ailece birlikte gittiğimiz, babamın dört sene yurtdışı ve iki sene yurtiçi tayinlerinin ardından, 2002 yılında ünivesite öğrenimim için Almanya'yı tercih ettim. Henüz 19 yaşında iken başladığım Almanya maceram, bana getirdikleri ve benden aldıkları ile adeta hayatımın dönüm noktası olmuştur. İşletme, Ekonomi, Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerindeki öğrenimlerimi, 2006 yılında Erlangen Friedrich-Alexander Üniversitesi Ekonomi ve Sosyoloji çift anadal yüksek lisans mezuniyeti ile tamamladım ve ardından 2009 yılında finans bölümünde doktora yaptım.

Türkiye'de medya sektörüne giriş yaptınız. Daha öncesinde hangi sektördeydiniz?

Evet. Açıkcası hem İstanbul, hem de medya girişimi hayatımda yeni bir sayfa oldu benim için. 2019 Aralık ayında Göktürk'e yerleştim ve Vadistanbul'da ofisimi açtım. Bunun öncesinde yurtdışında yaşıyor ve Almanya ile İngiltere arası gidip geliyordum. 2009 yılından bu yana kendi şirketim ile finans sektörünün içerisindeyim.

Medya sektörüne geçişiniz nasıl oldu? Ne zamandır sektördesiniz?

Aslında geçiş değil, yeni bir girişim oldu benim için. Uzun süredir İstanbul'a yerleşme planlarım vardı zaten. Burada finans sektörünün dışında yeni bir alana yatırım yapmak istiyordum. Gerçekleştirdiğim analizler neticesinde, elimdeki bütçe ve bağlantıları Türkiye'de en verimli şekilde değerlendirebileceğim sektörün bu olduğu kanısına vardım. Başlangıcımız 2019 yılı sonbahar döneminde, menejerliğini de üstlendiğim değerli dostum DenizCem'in 'Tamam Tamam' projesi ile başladı. Gerçekleştirdiğimiz doğru yatırımlar Deniz'in enfes performansı ile birleşince, şarkı oldukça rağbet gördü ve özellikle sosyal medyada milyonlara ulaştı. Ardından Ocak 2020'de Vadistanbul'da ofisimi açtım ve 15 Mart 2020'de futbolun efsane isimleri ile sosyal medya fenomenlerini birleştirdiğim 'Şöhretler Sahada' projemi hayata geçirdim.

“MEDYA SEKTÖRÜNDE OLMAKTAN, ÜLKEMDE YAŞIYOR OLMAKTAN MUTLUYUM”

Bu sektörde kendinizi mutlu hissediyor musunuz?

Kesinlikle evet. 'Yurtdışından İstanbul'a taşınılırmı? - Finans sektöründen medyaya girişim yapılırmı? - Mutsuz olursun! Terkedersin!' şeklinde sayısız eleştiri aldım. Ancak bunlar benim için olcukça alışık olduğum durumlardı zaten. Özellikle iş hayatında, hayallerinizden olduğu kadar, aldığınız kararlardan da sizi vazgeçirmek isteyen insanlar her daim olacaktır. Burda önemli olan sizin gerçekten ne istediğiniz ve nerede mutlu olduğunuzdur. Ben ülkemde bulunmaktan, İstanbul'da yaşıyor olmaktan ve yeni girişim yaptığım medya sektöründen gayet memnunum ve kendimi mutlu hissediyorum.

İş hayatı dışında Görkem Uludüz nasıl birisi?

Gezmeyi ve sürekli yeni yerler görüp, değişik kültürlerle tanışmayı seven bir insanım. Okuduğum kitapların neredeyse tamamının siyaset ve tarih içerikli olmasına rağmen, romanlara dalmışcasına hayal kurabilmeyi unutmayan bir yönüm de vardır. Dost canlısı olmam kimi zaman en çok özeleştirdiğim yanlarımdandır. Birlikte getirdiği tüm stres ve yorgunluğa rağmen, hareketli bir yaşamı tercih edip, aynı zamanda ailesine sık vakit ayırıp, burada huzur arayanlardanım diyebilirim. Çocukluğumdan bu yana en büyük tutkum ise kesinlikle Futbol'dur.

“TEK İDOLÜM BABAM”

Hayatınızda idol yada kahraman olarak gördüğünüz insanlar varmı?

Bir çok erkek çocuğunda olduğu gibi, hayatımdaki en büyük rolmodel ve idolüm rahmetli babamdı. Ülkesine aşık, yardımsever, disiplinli ve dürüst, tam bir görev adamı, çok iyi bir diplomattı. Yurtdışında görev yaptığı sürelerde vatandaşlarımıza olan babacan tutumları, onu konsolostan öte toplumun Mustafa ağabey'i yaptı. Hayatımın her döneminde gurur duyduğum tek idolümdür babam. Öte yandan kahraman diye sordunuz ancak fikrimce bizler bir başka Mustafa'yı, Mustafa Kemal'i okuyup anlayarak, severek yetiştirilmiş şanslı nesilleriz. Hayatında Atatürk olan bir insanın başka kahramanlara da ihtiyacı yoktur düşüncesindeyim.

Unutamadığınız bir anınızı anlatmanızı istesek?

Hayaım süprizlerle dolu geçti desem yeridir. İyisi ve kötüsü ile anlatabileceğim o kadar çok anı ve dönüm noktaları varki aslında. Almanya'daki öğrencilik dönemlerimden beni hala gülümseten bir anımı anlatayim size. Sosyoloji bölümünde yoğunlaştığım alan 'Gender Studies' altında 'İslamiyet ve Türk Kadını' üzerineydi. Öğrenimim bünyesinde Nuremberg'te staj için elektronik mail ile başvuru yapıp kabul aldığım bir kurum olan Kadın Koruma Yurdu'na gittiğim ilk günümde, güvenliğin beni kapıda görünce, eşi tarafından şiddete mağruz kalan bir kadının yakınlarından birisi zannedip, korku içerisinde kapıları kilitlemesi enteresan bir anım olarak yer edinmiştir hayatımda. Derdimi anlatana kadar kuruma polis çağrılmış ve staj dönemime olaylı bir şekilde başlamıştım. Türk kimliğim ve görünümüm ile ilgili önyargıları kırma mücadelemin başladığı gündü diyebilirim.

Göktürk Dergisi ödül töreninde 'En İyi Medya Girişimcisi' ile sektörde ilk ödülünüzü aldınız. Bu ödülün sizin için önemi nedir?

Öncelikle bu ödülü bana layik gören, projelerime güvenen, başta Ümit bey olmak üzere, tüm Göktürk Dergisi ekibine canı gönülden teşekkür ederim, çok güzel bir geceydi. Tabiki yeni girişim yaptığım bir sektörde böyle bir ödüle müneasır bulunmak, beni gururlandırdı ve aynı zamanda da motive etti. Kısa zamanda büyük işler başardığımıza inanıyorum. Bundan sonra da, çok gerçekleştireceğizdir. Tüm ekibime emeklerinden ötürü ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Son olarak, bundan sonraki hedefleriniz nelerdir?

2020 yılına girdiğimizde, süprizlerle dolu bir yıl bizleri bekliyor demiştim. İşlerim açısından her ne kadar heyecan verici ve başarılı projelere başlamış olsak dahi, özellikle pandemi hayatın her alanda tüm akışını olumsuz yönde etkiledi. Bu anlamda ne yazıkki kötü süprizlerle başladı 2020. Dolayısıyla bizim de plandığımız projelerimizde bir takım ertelemeler oldu. 'Her musibette bir hayır vardır' şeklinde çok güzel atasözlerimiz vardır bizim. Bu anlamda moralleri yüksek tutmalı ve hayattaki önceliklerimizin bize hatırlatıldığının farkına varmalıyızç Fikrimce dünyadaki tüm insanların 2020 için hedefleri ortaktır: 'Sağlık ve sıhhat içerisinde atlatacağımız bir 2020!'.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24