Simurg'lu gençler 4. Balkan seferine çıkıyor

Eyüpsultan Belediyesinin, ilçedeki başarılı öğrencilere yönelik olarak düzenlediği yurt dışı gezilerinin dördüncüsü başlıyor.Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın'ın öğrencilere hediye amacıyla başlattığı yurt dışı gezileri kapsamında gerçekleşecek olan Balkan Turu, 13-17 Temmuz 2018 tarihleri arasında 4 gece - 5 gün sürecek.

12 Temmuz 2018 Perşembe 10:43
1054 Okunma
Simurg'lu gençler 4. Balkan seferine çıkıyor

Gezi öncesi öğrenciler, Eyüpsultan Belediyesi Osmanlı Park Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltı programında Başkan Remzi Aydın ile bir araya geldiler.

Öğrenciler burada bir yandan Başkan Aydın ile sohbet etme imkanı bulurken bir yandan da geziye gidecek diğer öğrenci arkadaşlarıyla tanışma fırsatı buldular.

“UFUKLARINI GENİŞLETİP DÜNYA GÖRÜŞLERİNİ GELİŞTİRİYORUZ”

Başkan Aydın programda yaptığı konuşmada bu geziyi sadece turistik amaçlı bir etkinlik olarak düzenlemediklerinin altını çizerek şöyle konuştu;

“Göreve geldiğimden beri söylüyorum; Eyüpsultanlı gençler kendi akranlarından asla geride olmamalılar. Dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan gençler neyi hak ediyorsa Eyüpsultanlı gençlerimiz de bunları hak ediyor diye düşünüyoruz.

Çünkü biliyoruz ki çocuklarımız ve gençlerimiz bizim geleceğimiz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi eğitim almalarını sağlarsak, onların ufuklarını genişletip kişiliklerini, dünya görüşlerini geliştirebilirsek, tarihinden kopmayan, geçmişiyle barışık gençler yetiştirebilirsek gelecekte bu vatanda onların çok iyi ortamlarda yaşamalarını sağlamış oluruz.

Bizden sonra gelecek olan önderleri yetiştirmek için gençlerimizi her alanda iyi şekilde geliştirmeye çalışıyoruz. Bu tip organizasyonlar, bu tip tecrübeler gençlerimizin zihinlerinde olumlu büyük değişiklilere yol açacaktır”

“MARİFET İLTİFATA TABİDİR”

Konuşmasında, Balkan gezisine farklı alanlarda başarılı öğrencilerin seçildiğine de değinen Başkan Aydın sözlerini şöyle sürdürdü;

“Her şeyden önce başarının ödüllendirilmesi doğru bir davranıştır. Başarılı olan insanın mutlaka ödüllendirilmesi gerekir ki başarısı motive edilsin ve devam etsin. Marifet iltifata tabidir.

Başarının kriterini sadece not ortalaması olarak kabul etmiyoruz. Sporda, kültürde, sanatta başarılı olmuş öğrenci kardeşlerimiz de tespit edilerek geziye dahil edildiler. Bu geziye dahil edilen öğrenciler özel öğrenciler ve bu özelliklerinden dolayı onları ödüllendirmiş olduk”

“EĞİTİM HAYATIN HER ALANINDA GERÇEKLEŞİYOR”

“Geziden çok şey kazanacağınıza inanıyorum. Tarih kitaplarından okuduğunuz, televizyonlarda gördüğünüz yerleri göreceksiniz. Tarihe tanıklık edeceksiniz. Oradaki insanların sizin Türkiye'den geldiğinizi duyduğunda verecekleri tepkiyi iyi ölçün. Çok şaşıracaksınız, sevineceksiniz.

Bu bizim ne kadar güzel bir memleketten, ne kadar şanlı bir tarihten geldiğimizi asla unutamayacağınız anlardan biri olacaktır. Bu sadece kültürel bir gezi, ödüllendirme gezisi değil, gizli bir eğitim gezisi. Çünkü eğitim hayatın her anında gerçekleşiyor”

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN AYDIN'A TEŞEKKÜR

Bu arada geziye katılan öğrenciler adına bir konuşma yapan Yağmur Durbal isimli öğrenci; “Belediye Başkanımız Sayın Remzi Aydın'a ve Gençlik Merkezinde bulunan öğretmenlerimize çok teşekkür ederim. Öğretmenlerimiz bize bir yıl boyunca gerek abi gerek abla şefkatiyle yaklaştılar. Bizleri her türlü konuda motive ederek destekte bulundular. Başarılarımızı okul zamanında düzenlenen gezilerle ödüllendirdikleri için de ayrıca teşekkür ederim.” dedi.

5 GÜNDE 4 ÜLKE DOLAŞACAKLAR

Bu sene dördüncüsü düzenlenecek olan yurt dışı turunda liseli gençler bu kez Priştina, Prizren, Üsküp, Ohrid, İşkodra, Kotor, Mostar ve Saraybosna'yı gezme fırsatı bulacaklar.

Eyüpsultan'ı akademik, kültürel ve spor alanında temsil etmiş olan başarılı öğrenciler, bu yıl dördüncüsü yapılacak olan yurt dışı turunda, Bosna Hersek, Arnavutluk, Karadağ ve Makedonya olmak üzere 4 ayrı ülkeyi ziyaret etmiş olacaklar.

Balkan Turu'nun ilk ayağında 13-17 Temmuz arasında 80 öğrenci götürülecek. İkinci ayağında ise 21-25 Temmuz arasında 40 öğrenci Balkanlar'ı ziyaret etmiş olacak.

Bu sene toplam 120 öğrencinin katılacağı yurt dışı gezi programına, ilk sene İspanya'ya 40, Balkanlar'a 40 öğrenci, ikinci sene Bosna'ya 80 öğrenci, üçüncü sene ise Balkanlar'a 70 öğrenci gitmişti.

Balkan Turuna uçakla gidecek olan öğenciler, gidecekleri şehirlerde tarihi mekanları, müzeleri ve şehrin önemli mekanlarını gezecekler.

Yöresel yemeklerden tadacaklar. Öğrenciler profesyonel rehber eşliğinde gezdirilecek.

EYÜPSULTANLI BAŞARILI GENÇLERİN BALKAN GEZİ PROGRAMI

(4 GECE 5 GÜN)

1.GÜN - 13 TEMMUZ CUMA

Öğrenciler, İstanbul Atatürk Havaalanı dış hatlar terminali önünde buluşacaklar. Priştina'ya hareket edecek olan öğrenciler, Priştina, Prizren ve Üsküp'ü gezecekler. Burada 1389 Kosava Muharebesi sonucu Kosava Ovası'nda öldürülmüş Osmanlı Padişahı 1. Murad Hüdavendigar'ın türbesi ziyaret edilecek.

Prizren'de Taş Köprü, Halveti Tekkesi, Gazi Mehmet Paşa Hamamı, Osmanlı mezarlığı, dönem mimarisinin en güzel örneklerinden Sinan Paşa Camii, savaşın yıkıcı etkilerini hala görebileceğiniz Sırp mahalleleri ve şehir kalesi görülecek yerler arasında.

2. GÜN - 14 TEMMUZ CUMARTESİ

Gezinin ikinci gününde öğrenciler, Üsküp, Ohrid ve İşkodra'yı gezecekler.

3. GÜN - 15 TEMMUZ PAZAR

Gezinin üçüncü gününde öğrenciler, Karadağ'ın önemli kenti Kotor ziyaret edilecek. Adriyatik Denizi kıyısında bulunan Kotor eski şehri ziyaret edilecek. Un Meydanı, Ortodoks Meydanı, Silah Meydanı, Utanç Duvarı, Ortodoks Kilisesi, Katolik Katedrali ve Balkanlar'ın en eski okullarından biri olan Kotor Turizm okulu görülecek.

Ardından Mostar geçilerek, UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesinde olan Mostar Antik Kenti gezilecek. Sırasıyla Koski Mehmet Paşa Camii-Karagöz Bey Camii, eski Osmanlı hamamları ve Hanları, Paşa Camii ve aynı anda dillere destan o ünlü Osmanlı yapımı Mostar Köprüsü görülecek. Sonrasında Saraybosna'ya hareket. Orada akşam yemeği ve 15 Temmuz anma törenleri gerçekleşecek.

4. GÜN - 16 TEMMUZ PAZARTESİ

Gezinin dördüncü günü sabah kahvaltısının ardından gezi turu Saraybosna'da devam edecek. Saraybosna, Savaş Tüneli ve Vrelo Bosna gezilecek. Saraybosna şehir turuna unutulmaz lider Bilge Kral Alija İzzebegovic'in kabrini ziyaret edilerek başlanacak. Burada öğrenciler, Balkanlar'ın belki de en ünlü çarşılarından biri olan Baş Çarşı gezisinde 3 ayrı dönemin kapıları aralanarak Osmanlı'ya, Avusturya-Macaristan ve Yugoslavya dönemine ait eserleri görecekler.

5. GÜN - 17 TEMMUZ SALI

Gezinin beşinci ve son gününde öğrenciler, Saraybosna'da bulunan Bijelansnica ve Igman Dağları'nı gezecekler.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24