Hayallerin Gücü Adına - Duygu Panayırcı

Masal Terapi Uygulayıcı ve Anlatıcısı Duygu Panayırcı "Hayallerin Gücü Adına" başlıklı yazısıyla Göktürk Dergisi'nde

12 Mart 2019 Salı 18:08
1450 Okunma
Hayallerin Gücü Adına - Duygu Panayırcı

Ben Duygu Panayırcı.

Başkent Kişisel Eğitim Kurumları ve Masal Terapistleri Derneğine bağlı 
Masal Terapi Uygulayıcı ve Anlatıcısıyım.
Üç yaşında bir kız çocuğu annesiyim ve iki seneyi aşkın Göktürklüyüm.
İstanbul genelinde Seyyar(?) Masal Atölyeleri düzenliyorum.
Göktürk'te Muzipo Kids ile birlikte yürüttüğümüz “Oyun, Masal ve Hareket” Atölyelerimizin içerik, tarih ve saat bilgilerine sosyal medya hesaplarımdan ulaşabilirsiniz.

SİHİR NEDİR BİLİYOR MUSUNUZ ?
SİHİR HAYAL KURMAKTIR.

Sihir nedir biliyor musunuz? Sihir hayal kurmaktır. Hayal kurabilme özelliği ise insanoğluna bağışlanmış en büyük nimet. Bedenen olduğunuz yerdesinizdir;ama ruhunuz diyar diyar gezinir durur. Hayal kurmak, hayalinde canlandırmak, tam da o anda orada olabilmek.. İşte masallarda çocuklara bu duyguları yaşatır. Çizmeli kedinin haklı gururunu,pinokyonun pişmanlığını, Bremen mızıkacılarının birliktelik ruhunu, Hansel ve Gretel'in çaresizliğini, kibritçi kızın ümit edişini içlerinde yaşarlar.

Duyguları ile tanışırlar. Duyguları ile nasıl başa çıkabileceklerini deneyimlerler. Karar verme mekanizmaları tetiklenir, zorluklarla nasıl mücadele edileceği hakkında fikir sahibi olurlar.

İyiyi kötüyü ,doğruyu yanlışı, haklıyı haksızı ayırt edebilmeyi deneyimlerler. Masalın onlarca faydasının yanı sıra en öne çıkanı; çocukların hayal gücünü desteklemesidir, anlatılmak istenilen şeyi en eğlenceli şekilde öğretme yöntemidir. Çocuklara paylaşmayı anlatmak ne kadar zordur öyle değil mi? Eğer sizin evinizde de “Paylaşmak Güzel” kelimesi anlamını yitirmiş ve artık işlemez bir haldeyse, buyurun o zaman, bu masal kitabını tam da aranılan kan değerinde: Julia Donaldson'ın yazdığı ve Türkiye İş Bankası Yayınları'na ait olan bu masalın adı: ”İyi Yürekli Dev Memo”

Kentin en pasaklı devi olmaktan vazgeçen memo devler için kıyafet satan bir dükkan görür. İçeri girer ve baştan aşağı yeniler kendini. Ancak evine dönerken karşısına çıkan çeşit çeşit hayvan kendisinden yardım bekler. Memo onlara yardım edeyim derken,yeni giysilerinden olur; ama kalbi paylaşmanın sevinci ile doludur.

Gökten 3 elma düşmüş
Biri bu yazıyı yazana
Biri bu yazıyı okuyana 
Biri Göktürk Dergisinin başına...

Hoşça kalın...

Instagram: gokten_uc_elma_dusmus

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 13.03.2019 18:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.