DİJİTAL ÇAĞ'DA ONLINE EĞİTİM

Biltes Koleji Kurucusu Can Uysal "Dijital Çağ'da Online Eğitim"i anlattı.

15 Nisan 2020 Çarşamba 12:59
1592 Okunma
DİJİTAL ÇAĞ'DA ONLINE EĞİTİM

Değerli Göktürk Dergisi okurları; öncelikle tüm dünya vatandaşları olarak oldukça zor günlerden geçiyoruz. Covid 19 virüsü insan sağlığını sinsi bir şekilde tehdit etmektedir. Panik yapmadan ve insani duygularımızı, en önemlisi yaşam enerjimizi kaybetmeden bu özel günleri firsatlara dönüştürerek geçirmemiz gerektiğine inanıyorum. Bağışıklık sistemimizi, hijyenimizi ve ailemiz ile olan bağlarımızı güçlendirmek için belki de hiç bu kadar zamanimiz olmamıştı. Eğitimci bir ailenin bilişimci öğretim görevlisi olarak online eğitim uzun süredir Türkiye'de ve Dünya'daki takipçisiyim. Online eğitim Coronavirüs sayesinde hayatımıza beklenenin çok üzerinde bir hızla giriş yaptı.

Online eğitim içerik olarak senkron ve asenkron şekilde yani öğreticinin canlı yayın ile yada video notların çeşitli yazılımlarla arşivlendiği eğitim modeli olarak kullanılmıştır. Günümüz dünyasında artık büyük balık küçük balığı değil, hızlı balık yavaş balığı yutuyor. Bu süreçte zaman yönetimi ve zamanın proaktif olarak yönetimi çok değerli. Bu bağlamda büyük şehirlerde ulaşım gibi önemli bir zaman kaybı yaşanmaması eğitim sürecine olan en büyük katkılardan biri online eğitimdir. Her öğrenci farklıdır.

Kimi Öğrenciler görsel, kimi öğrenciler işitsel, kimi öğrenciler de daha çok uygulama yaparak ve deneysel anlama yeteneğine sahiptir. Online eğitim sosyal anlamda doğru kullanılması durumunda hepsine cevap verebilir. Nitekim en önemli örnekleri ABD'deki NY LEAGUE Universiteler olan STANFORD ve HARVARD üniversitelerinde uygulanmaktadır. İngiltere'de ise daha klasik bir eğitim sistemi uygulanmakta ve uzaktan eğitim genel anlamda kürsüden hocanın ders anlattığı ve grafik-animasyon anlamda çok yer verilmeyen bir yapıya sahip. Oxford Üniversitesi'nden Prof. David Coleman gibi önemli akademisyenleri incelediğimizde teknolojiden ziyade söylemlerle ön tarafa çıkmak istediğini net bir şekilde ifade etmektedir. Değerli okurlar; ilerleyen günlerde yani dijital platformları ve teknolojileri keyifle izleyeceğimizden eminim.

Türkiye olarak teknoloji seven bir milletiz. Gelişime açığız ve motivasyonumuz oldukça yüksek. Yeter ki istikrarı sağlayıp özgün işlere konsantre olalım. Sevdiklerinizle bağlarınızın her geçen gün kuvvetlendiği ve evde kalarak onlara olan sevginizi daha çok gösterdiğiniz günler dilerim.

Sevgilerimle

Can Uysal



Biltes Koleji

Telefon: 0212 612 12 12

Mail: [email protected]

Web: biltes.k12.tr

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 15.04.2020 13:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24