29 Ekim Eyüpsultan’da coşkuyla kutlandı

29 Ekim Eyüpsultan’da coşkuyla kutlandı

30 Ekim 2019 Çarşamba 09:09
962 Okunma
29 Ekim Eyüpsultan’da coşkuyla kutlandı

29 Ekim Eyüpsultan’da coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetin Kuruluşunun 96. Yılı Eyüpsultan'da coşkuyla kutlandı. Eyüpsultan Merkez ve Göktürk'te bando ve mehter eşliğinde düzenlenen fener alayı büyük ilgi gördü. Yürüyüşe ellerinde bayraklarla genç, yaşlı yüzlerce Eyüpsultanlı eşlik etti.

Törenler Eyüpsultan Hükümet Konağı’nda düzenlenen Cumhuriyet Bayramı tebriklerinin kabulüyle başladı.

AL BAYRAĞIN GÖLGESİNDE KUTLAMA

Eyüpsultan Belediyesinin her yıl binlerce Eyüpsultanlıyı büyük bir coşkuyla bir araya getirdiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 96. yılında da farklı etkinliklerle kutlandı. Saat 18:30’da Kasım Çavuş Camisi önünde toplanan yüzlerce Eyüpsultanlı ellerinde Türk bayraklarıyla Eyüpsultan Meydanı’na yürüdü.

“DİK DURMAYI BU MİLLET HER ZAMAN BAŞARMIŞTIR”

29 Ekim kutlamalarının ilk durağı olan Eyüpsultan Camii Meydanında yüzlerce Eyüpsultanlıya hitap eden Başkan Deniz Köken, şunları söyledi:

“Elde yok avuçta yok. Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir diyen büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve dua ile yad ediyoruz. Ve yarın Cumhuriyeti kuracağız diyen o Meclis bugün 96 yıl sonra yine bu cami meydanında hep beraber bizleri bir araya getirmiş oldu.

96 yıl sonra yine dünyanın egemen güçlerinin hayır demesine rağmen sınır güvenliğimizi korumak için Cerablus’a, El Bab’a, Afrin’e yürüyün gidin diyen Cumhurbaşkanımıza da saygılar sunuyorum buradan.

O yüzden biz hiçbir zaman hiçbir dönemde eğilmedik. Hep dik durduk. Diklenmeden dik durmayı da bu millet her zaman başarmıştır.

ELDE BAYRAKLAR DİLLERDE MARŞLAR

Mehter takımı ve bando takımının çaldığı marşlar eşliğinde vatandaşlar Cumhuriyetin Kuruluşunun 96. Yılını kutladı.

Ardından kutlamalara Göktürk’te devam edildi. 20:30’da Göktürk Ek Hizmet Binası önünde toplanan kalabalık, meşalelerle Göktürk Meydan’a yürüdü. Burada da mehter ve bando gösterisi eşliğinde kutlamalar ilerleyen saatlere kadar sürdü.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24