9 yaşında Türk müzik dâhisi!

Türk anne Denizcan Durukan ve Danimarkalı baba Martin Pedersen’in 9 yaşındaki oğulları Can Pedersen kemanıyla ödüle doymak bilmiyor! 20 Mayıs 2015’de İstanbul’da doğan Can, küçük yaşından beri müzikle ilgileniyor ve kategorisinde müzik ustalarının takdirini kazandı.

09 Ağustos 2022 Salı 12:01
1160 Okunma
9 yaşında Türk müzik dâhisi!

Henüz 4 yaşındayken tesadüf eseri bir oyuncak kemanı ve yayı tutuşunu gören bir müzik hocası hemen Can’ı keman derslerine başlatıyor. 6 yaşında Singapur ‘Kids Philharmonic’ genç ve çocuk orkestrasına alınıyor. Singapur ve Japonya’da en ünlü konser salonlarında konserlerde yer alıyor. Küçük müzisyen beste yapmayı da seviyor ve bestelerinden biri Singapur Kids Philharmonic sanatçıları tarafından bu yıl çalınacak.

YARIŞMALARDA HEP ZİRVEDE

Dünyaca ünlü güzel sanatlar akademisi NAFA’da genç yetenekler okulunda okumaya da hak kazanan Can, Avusturya, Hollanda ve İngiltere’de katıldığı uluslararası yarışmalardan 3 adet birincilik ödülü ve bir adet ikincilik ödülü aldı.

ULUSLARARASI BAŞARILARI

Can Pedersen’in kendi yaş kategorisinde kazandığı yarışmalar sırasıyla şöyle:

* İnternational Music Competition Amsterdam Grand Prize Virtuoso: Birincilik

* International Music Competition Salzburg Grand Prize Virtuoso: Birincilik

* Vienna Virtuoso Festival, Vienna Virtuoso Competition: İkincilik

* London Young Musician Competition: İkincilik

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24