19 Mayıs'da Tüm Türkiye Evde İken Hakan Ka ile İstanbul'u Fotoğrafladık

Göktürk Dergisi olarak sokağa çıkma kısıtlaması yaşadığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nda değerli okurlarımız ve takipçilerimiz için sokakları boş, sessiz olan İstanbul’u fotoğrafladık. Bu değerli proje de profesyonel olarak da fotoğrafçılık ile ilgilenen Hakan Ka’ya bize eşlik etmesini rica ettik. Ve kendisi de makinesini aldığı gibi ricamızı kırmayarak bize katıldı.

06 Temmuz 2020 Pazartesi 16:18
804 Okunma
19 Mayıs'da Tüm Türkiye Evde İken Hakan Ka ile İstanbul'u Fotoğrafladık

Oyuncu ve sunucu geçmişi ile tanıdığımız ve birçok projede yer almış olan Hakan Ka aslında profesyonel olarak da tam bir fotoğraf tutkunu. Fotoğrafçılık ve yaşadığımız 19 Mayıs gününe dair söyleşimize geçelim;

Öncelikle bizimle olduğunuz için çok teşekkür ederiz.

Fotoğrafçılık tutkusunu kendinizde ne zaman fark ettiniz?

Fotoğrafçılık tutkumu aslında biliyorsunuz ki bir oyuncu ve sunucuyum. Oyunculuktan gelen drama alışkanlığı var. Işığı doğru takip etmek ve ışığın drama da ki etkilerini çok iyi bilen biriyim. Pskolojik olarak kendimi köşeye sıkışmış hissettiğim bir dönem de psikolog bir arkadaşımdan yardım aldım. Onun bana dediği ‘’Hakan sen oyuncusun ve dramayı iyi bilen bir adamsın, eminim fotoğrafik bir yönün vardır. Çık, gez, fotoğraf çek, seni çok rahatlatacaktır. Bir ilaç tedavisi uygulamaktansa telkin yöntemi seçmelisin’’ dedi. Ve fotoğraf çekmeye o zaman başladım. Daha sonra çektiğim fotoğrafların sonucunda olumlu tepkiler almaya başlayınca da, işi ilerletmeye devam ettim. Hala da sımsıkı sarılıp fotoğraf çekmeye devam ediyorum.

Fotoğrafçılığın sizde hissettirdiklerinden bahsedebilir misiniz?

Fotoğraf öncelikle bana özgürlük hissi veriyor. Pek çok sosyal mecra var fakat ben instagram kullanmayı çok seviyorum. Sosyal medyam da çekmiş olduğum fotoğrafları paylaşıyorum. Diyorum ki fotoğraf çekmek için gezen biri 1- Sağlık için yürüyüş yapmış oluyor. 2- Fotoğrafı çektiği yerle ilgili bilgi edinmiş oluyor. İster istemez ben ne, neyi ve neden çekiyorumu bilmek istiyorsunuz. Sizi hem fiziksel hem de kültürel olarak besleyen bir şey fotoğraf. O yüzden fotoğrafın bana kattığı çok fazla şey var.

Çekmiş olduğunuz fotoğrafları daha sonra sergi yapmayı düşünüyor musunuz?

Fotoğraflarım ile ilgili pek çok sergi teklifi geldi bu zamana kadar. Fakat çok had bulamamıştım kendimde yakın geçmişte. Ama artık bu tür teklifleri daha ciddiye alacağım bir dönem yaşıyorum. Çünkü fotoğraf anlamında kendimi çok daha fazla geliştirdiğimi düşünüyorum. Kim bilir belki de Göktürk de sizlerle beraber bir sergi yaparız.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nda eskisi gibisi olmasa da ve her zamankinden farklı olmasına rağmen renkli kareler ortaya çıktı. Boş İstanbul sokakların da sizde fotoğraflarınızı konuşturdunuz diyebiliriz. Hem günün önemi ile ilgili mesajınızı hem de sokağa çıkma kısıtlaması olan İstanbul için neler söylemek istersiniz?

19 Mayıs da Göktürk Dergisi Ümit’ciğim ile çok güzel bir organizasyona imza attık. İstanbul sokaklarını boş hali ile çekme fırsatı yakaladık. Pandemi sürecin de sağlıklı kalabilmek için sokağa çıkma kısıtlaması Devlet büyüklerimiz tarafından uygun görülmüştü.

Sokağa çıkma kısıtlaması gerekli ise uygulanması gereken bir şey ve gerekli olduğu bir süreçte çok da iyi bir uygulama idi. Harfiyen uyduğumuz bir dönem de proje ve bir belge amaçlı çekim gerçekleştirdik.

Göktürk Dergisi ile İstanbul fotoğrafları çektik. İnsanlara belge olsun bu süreçte yaşananlar tarihe kazınsın, arşivde yer edinsin istedik. Bunları da Göktürk Dergisi'mde sizlerle paylaşıyoruz.

Dergimizin yapmış olduğu etkinlik için düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

Bu etkinlik de benimle birlikte hareket ettiği için öncelikle dostum Ümit’e çok teşekkür ediyorum. Bunun dışında Göktürk Dergisi kendi içinde bir tarzı olan insanlara doğru içerikler üretmeyi hedef edinen çok değerli bir dergidir. İsmi bir semte ait olmasına rağmen ulusal mecrada da son derece takip edilen bir dergi, dolayısıyla da çok mutluyum bu tür bir iş birliği yaptığım için. Göktürk Dergisi’ne çok çok teşekkür ediyorum.

Böyle bir projede bizim ricamızı kırmayıp katıldığınız için teşekkür ederiz.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 13.07.2020 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24