Zeytin Dalı Harekatı'ndan Son Dakika Gelişmeleri

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) gelen son dakika açıklamasında Afrin Harekatı'nda 2 askerin şehit olduğu 5 askerin ise yaralandığı belirtildi. Şehitlerin kimlik ve memleketleri belli oldu, acı haber baba ocaklarına ulaştı

05 Şubat 2018 Pazartesi 10:55
666 Okunma
Zeytin Dalı Harekatı'ndan Son Dakika Gelişmeleri

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ( TSK) gelen son dakika açıklamasında Afrin Harekatı'nda 2 askerin şehit olduğu 5 askerin ise yaralandığı belirtildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan bilgilendirmede, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurlarına karşı bugün gerçekleştirilen operasyonlarda iki askerin şehit olduğu, beş askerin yaralandığı kaydedildi. Türk Silahlı Kuvvetlerince bugün yapılan açıklamada ise Zeytin Dalı Harekatı'nda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 947 olduğu bildirildi.

ŞEHİDİN OSMANİYE'DEKİ BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Afrin Şehit Osmaniye

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü unsurlarına karşı bugün gerçekleştirilen operasyonda şehit olan 24 yaşındaki Uzman Çavuş Bekir Evren'in Osmaniye'deki baba evine ateş düştü.

Afrin Şehidi Uzman Çavuş Bekir Evren

1 yıllık evli olan Gaziantep Fevzipaşa nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen Evren'in acı haber şehidin Osmaniye'de oturan ailesine verildi. Baba Hasan Hüseyin ve anne Emine Evren'e acı haberi sağlık görevlileri eşliğinde verilirken, haberi alan aile yakınları ve akrabaları babaevine gelerek aileye taziyede bulundu. Şehit Uzman Çavuş Bekir Evren'in 1 yıllık evli olduğu ve 2,5 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.

Zeytin Dalı Harekatı'nda bugün şehit olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Selim Vurdal'ın, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştı. İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ve beraberindeki askeri heyet, acı haberi anne Nuran Vurdal'a verdi.

ŞEHİDİN EVİNİN BULUNDUĞU SOKAK TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI

Afrin Şehidi Uzman Cavuş Selim Vurdal

Oğlunun şehit olduğunu öğrendikten sonra fenalaşan anne Nuran Vurdal'a hazırda bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti. Babası Ahmet Vurdal'ı bir süre önce kaybettiği belirtilen şehidin, bekar ve 3 kardeşten ortancası olduğu öğrenildi.  Şehidin evine ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asılırken, yakınları da başsağlığı için eve akın etti. Şehidin cenazesinin, yarın öğle namazına müteakiben İskenderun'da toprağa verileceği bildirildi.

TSK’dan yapılan yazılı açıklamada, “Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 04 Şubat 2018 tarihinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurlarına karşı gerçekleştirilen operasyonlarda, iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, beş kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olaylarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diler; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz” denildi.

İnternet Medyası

Anahtar Kelimeler:
AFRİNOPERASYONZEYTİN DALI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24