Zeytin Dalı Harekatı'nda 12.Gün

TSK ve ÖSO’nun 20 Ocak’ta başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’nda 12. gün

31 Ocak 2018 Çarşamba 09:38
769 Okunma
Zeytin Dalı Harekatı'nda 12.Gün

TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in batısındaki Süleyman Halil, Sati Şaği ve Alkana köyünü köylerini PYD/PKK'dan arındırdı. Böylece harekatın 11. gününde 24 nokta örgütten kurtarılmış oldu. Genelkurmay Başkanlığından dün yapılan yapılan yazılı açıklamada, “Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 33 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 649 olmuştur” denildi… Tarihi operasyonun saat saat gelişmelerini haberimizden takip edebilirsiniz.

Zeytin Dalı Harekatı 12.Gün

TSK ve ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin'in batısındaki Süleyman Halil, Sati Şaği ve Alkana köylerini PYD/PKK'dan arındırdı. Racu beldesinin çevresinde ele geçirilen köylerin ve stratejik tepelerin ardından terör örgütünün belde üzerindeki etkisi kırıldı. Böylece harekatın 11. gününde Afrin'in beş beldesinde 18'si köy, biri köy altı yerleşim ve 5'i stratejik tepe olmak üzere 24 nokta örgütten kurtarılmış oldu.

Zeytin Dalı Harekatı 12.Gün 2

Zeytin Dalı Harekatında ele geçirilen Burseya Dağı'nın ardından Afrin'de kritik öneme sahip Cinderes bölgesine atışlar hız kazandı. Afrin'in batısındaki Cinderes'te yer alan terör mevzilerinin Türk bayraklı çok namlulu roketatar (CNRA) ve topçu atışları ile vurulma anlarının görüntülerine sabah ulaştı. Hem gündüzleri hem de geceleri vurulan Cinderes bölgesindeki bazı terör mevzileri yerle bir edildi. Afrin'e uzanan düz bir vadi özelliği taşıyan Cinderes bölgesinin Zeytin Dalı Harekatı'ndaki önemi büyük.

Zeytin Dalı Harekatı 12.Gün 3

TSK ve harekata destek veren ÖSO güçleri, harekatın önceki aşamalarında, Bülbül beldesinde Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar ve Ursa köyleri ile Kürdo köy altı yerleşimini, Racu beldesinde Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil ve Sati Şaği köyleri, 915. Tepe ile 740 Tepe'yi, Şeyh Hadidbeldesinde Şeyh Hadid Tepesi ve Kara Mitlak köyü, Cinderes beldesinde Hammam köyü ile Mersides Tepesi'ni, Şeran beldesinde de Burseya Dağı ve Kastel Cündo köyünü ele geçirmişti.

Zeytin Dalı Harekatı 12.Gün 4

649 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerince hudutlarda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak amacıyla Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak üzere 20 Ocak saat 17.00'de Zeytin Dalı Harekatı'nın başlatıldığı anımsatıldı.

Zeytin Dalı Harekatı 12.Gün 5

Hava Kuvvetlerince gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 3 hedefin imha edildiğinin belirtildiği açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 33 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 649 olmuştur."

Zeytin Dalı Harekatı 12.Gün 6

PYD/PKK HEDEFLERİ HAVA VE KARADAN BOMBALANIYOR

Reyhanlı ve Hassa'nın karşısındaki Afrin batı kırsalında yer alan teröristlere ait birçok mevzi, TSK'ye ait savaş uçakları ve topçu birliklerince vuruluyor. Zaman zaman çatışma seslerinin geldiği bölgede dumanlar da yükseliyor. Savaş uçaklarının sabahın erken saatlerinden itibaren bölgedeki uçuşu ise sürüyor. Bu arada, sınır hattına sevk edilen çok sayıda iş makinesinin bölgede çalışması da sürüyor. Hudut hattındaki birçok noktadan da güvenlik duvarının kaldırıldığı görüldü.

Zeytin Dalı Harekatı 12.Gün 7

MEHMETÇİK AFRİN'DE MİLLİ PİYADE TÜFEĞİYLE NÖBETTE

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'in batısındaki stratejik tepenin ele geçirilmesiyle harekatın batı hattında önemli bir başarı sağlanırken, bölgede oluşturulan mevzilerde milli piyade tüfeği MPT-76 kullanan askerler de elleri tetikte bekliyor.

Zeytin Dalı Harekatı 12.Gün 8

SÜLEYMAN HALİL, SATİ ŞAĞİ VE ALKANA KÖYLERİ TEMİZLENDİ

TSK ve ÖSO, Afrin'in batısındaki Racu belde merkezinin civarındaki köylere sabah saatlerinde operasyon başlattı. Sahadaki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre çatışmaların ardından Süleyman Halil ve Sati Şaği köyleri terör örgütü PYD/PKK'dan ele geçirildi. Süleyman Halil ve Sati Şaği'nin ardından akşam saatlerinde Alkana köyü de PYD/PKK'dan arındırıldı. Racu beldesinin çevresinde ele geçirilen köylerin ve stratejik tepelerin ardından terör örgütünün belde üzerindeki etkisi kırıldı.

Zeytin Dalı Harekatı 12.Gün 11

24 NOKTA PYD/PKK'DAN KURTARILMIŞ OLDU

Böylece harekatın 11. gününde Afrin'in beş beldesinde 18'si köy, biri köy altı yerleşim ve 5'i stratejik tepe olmak üzere 24 nokta örgütten kurtarılmış oldu. TSK ve harekata destek veren ÖSO güçleri, harekatın önceki aşamalarında, Bülbül beldesinde Şengal, Zehran, Bali Köy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar ve Ursa köyleri ile Kürdo köy altı yerleşimini, Racu beldesinde Edamanli, Ali Bekki, Bilal Köy, Ömer Uşağı, Mamel Uşağı, Süleyman Halil ve Sati Şaği köyleri, 915. Tepe ile 740 Tepe'yi, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi ve Kara Mitlak köyü, Cinderes beldesinde Hammam köyü ile Mersides Tepesi'ni, Şeran beldesinde de Burseya Dağı ve Kastel Cündo köyünü ele geçirmişti.

Zeytin Dalı Harekatı 12.Gün 12

TSK'DAN AFRİNLİLERE ÜÇ DİLDE BİRLİK ÇAĞRISI

Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin halkına yönelik 3 dilde hazırlanan bildirileri havadan dağıttı. Bildiride, bölgede bulunan terör örgütlerine karşı birlik çağrısı yapılırken, "Afrin Afrinlilerindir" mesajı verildi. Zeytin Dalı Harekatında ele geçirilen Burseya Dağı'nın ardından Afrin'de kritik öneme sahip Cinderes bölgesine atışlar hız kazandı. Afrin'in batısındaki Cinderes'te yer alan terör mevzilerinin Türk bayraklı çok namlulu roketatar (CNRA) ve topçu atışları ile vurulma anlarının görüntülerine sabah ulaştı. Hem gündüzleri hem de geceleri vurulan Cinderes bölgesindeki bazı terör mevzileri yerle bir edildi. Afrin'e uzanan düz bir vadi özelliği taşıyan Cinderes bölgesinin Zeytin Dalı harekatındaki önemi büyük.

Zeytin Dalı Harekatı Şefkat Eli

MEHMETÇİK'İN ŞEFKAT ELİ UZANDI

Zeytin Dalı Harekatı'nda görevli askerler, Afrin'de ele geçirilen bölgelerdeki sivil halka insani yardım ulaştırıyor. Türk askerleri, üşüyen çocuklara montlarını verirken, kumanyasını paylaştığı yöre halkına gıda ve tıbbi malzeme yardımında bulundu.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 31.01.2018 10:04
Anahtar Kelimeler:
AFRİNOPERASYON
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24