Zeytin Dalı Harekatı 4.Gün Yaşanan Gelişmeler

Afrin'den bir acı haber daha geldi. Zeytin Dalı Harekatı'nda 4. günde yaşanan gelişmeler

23 Ocak 2018 Salı 17:06
933 Okunma
Zeytin Dalı Harekatı 4.Gün Yaşanan Gelişmeler

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e yönelik Zeytin Dalı harekatının dördüncü günü... Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör yapılanmalarına yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'nda 4 günlük hedefe 2 günde ulaşıldı. 170 hedef imha edildi, 15 nokta örgütten alındı. Zeytin Dalı Harekatı, dördüncü gününde devam ederken, Özgür Suriye Ordusu askerleri, Afrin yakınlarında ele geçirdikleri köylerdeki PKK/YPG'lileri de bir bir teslim alıyor. Ajanslar yakalanan teröristlerin fotoğraflarını yayınladı. Zeytin Dalı Harekatı'nın 4. gününde, terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'deki mevzileri ateş altına alındı. Ajanslara düşen son dakika haberine göre ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda TSK'nın desteğiyle Afrin'in batısındaki El Hammam köyünü ve çevre tepeleri teröristlerden arındırdı. İşte Afrin'e huzur koridorunu açacak Zeytin Dalı operasyonunda saat saat yaşananlar...

Afrin Gelişmeler

16.26: İşte Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO'nun teröristlerden temizlediği ve Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın şehit düştüğü köyden görüntüler...

Afrin Gelişmeler 2

16.00: Anadolu Ajansı'nın geçtiği son habere göre ise ÖSO, TSK'nın desteğiyle Afrin'in batısındaki El Hammam köyünü ve çevre tepeleri teröristlerden arındırdı. Bugün üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın şehit düştüğü Ömer Uşağı Köyü ile çevresindeki 5 stratejik tepe de Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO tarafından teröristlerden alındı. ÖSO, köyde çekilen görüntüleri yayınladı.

15.44: Yabancılar Zeytin Dalı Harekatına katılmak için askerliğe başvurdu. Aydın'da yaşayan yüzlerce Suriye'li yabancı askere alınmak için dilekçe verdi.

BEŞTEPE'DEKİ GÜVENLİK ZİRVESİ SONA ERDİ

Afrin Gelişmeler Beştepe

15.07: Beştepe'deki Güvenlik zirvesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı. Kalın, "Türkiye, bugüne kadar benzer operasyonlarla gittiği hiçbir yere zulüm, kan, gözyaşı, kötülük götürmemiştir. Tam tersine, ülkemizin ayak bastığı her yerde insanlar barış ve esenlik içinde hayatlarını sürdürmektedir. Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi, bunun en somut örneğidir" dedi.

AFRİN'DE TÜRK SAVAŞ UÇAKLARININ TARAFINDAN VURULAN TELEVİZYON VERİCİSİNE KARADAN GİRİLDİ

15.01: Zeytin Dalı Harekatı'nın başladığı gün Türk savaş uçakları tarafından vurulan 108 hedef arasında yer alan televizyon vericisine Türk Askeri ve ÖSO birlikleri karadan girdi. Görüntülerde bombanın düştüğü yerdeki tahribat görülüyor.

ZEYTİN DALI HAREKATI'NDAN BİR ASKER ŞEHİT OLDU

14.33: Acı haberi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı. Çavuşoğlu, "Afrin'de Zeytin Dalı Harekati'na katılan hemşehrim Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'yı şehit verdik. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız" dedi.

Antalya'da bir okulda İngilizce öğretmeni olan eşi Saide Üstüner Usta'ya acı haber verildi. Şehit Üsteğmen Usta'nın anne ve babasının ise Ankara'da oturduğu kaydedildi.

"MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, acı haberi Twitter'dan "Vatanımızın bekası için Afrin'de 'Zeytin Dali Harekatı’na katılan hemşehrim Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'yı şehit verdik. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Terörün kökünü kazıyana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağolsun." yazısı ile paylaştı.

TÜM YPG'Lİ TERÖRİSTLER ÖLDÜRÜLDÜ

Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'nın şehit düştüğü El Hammam köyü ve çevre tepeleri teröristlerden temizlendi. Bölgede operasyona devam eden TSK ile ÖSO birlikleri, YPG'li teröristlere darbe üstüne darbe vurmaya devam ediyor.

14.32: ÖSO, Zeytin Dalı Harekatı'nda TSK'nın desteğiyle Afrin'in batısındaki El Hammam köyünü ve çevre tepeleri teröristlerden arındırdı.

SURİYE SINIRINA YERLEŞTİRİLEN ÇOKLU ROKETATARLARLA TERÖRİST HEDEFLERE ATIŞ YAPILDI

14.07: Terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'deki mevzilerine Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), çoklu roketatar ve obüs toplarıyla atış yapıldı. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hatay'a nakledilen çoklu roketatarlar, Suriye sınırındaki askeri birliklere sevk edildi. Mevzilere yerleştirilen roketler ve obüsler, Afrin'deki terörist mevzilerine çok sayıda atış gerçekleştirdi. Atışlar aralıklarla sürerken patlama sesleri Hatay'ın sınır mahallelerinden de duyuluyor.

Afrin Sınır Birlikleri

SINIR BİRLİKLERİNE TAKVİYE DEVAM EDİYOR

13.57: Afrin'in karşı sınırındaki Hassa'da bulunan sınır birliklerinde operasyona takviye amaçlı tanklar hazır bekletiliyor. Sınır birliklerine itfaiye, ambulans, doçka ve iş makinesi sevkiyatı yapılıyor.

FIRTINA OBÜSLERİ İLE YPG MEVZİLERİNE ATIŞ YAPILDI

Afrin Gelişmeler Fırtına Obüs

13.45: Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Hatay Reyhanlı sınırında konuşlu olan fırtına öbüsleri ile Afrin Akne bölgesindeki YPG mevzilerine atış yapıldı.

GÜLBABA KÖYÜ'NDEN BURSEYA DAĞI'NDA ASKERİ SEVKİYAT

12.35: Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Azez'deki Burseya Dağı'ndan YPG'li teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar hız kazandı. ÖSO mensupları Burseya Dağı'nda ilerleyişini sürdürürken Kilis Gülbaba köyünden Burseya Dağı'na asker sevkiyatı yapıldığı belirtildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNDE GÜVENLİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI BAŞLADI

12.17: Güvenlik Değerlendirme Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde başladı. Toplantının ana gündem maddesi Zeytin Dalı Operasyonu. Operasyon kapsamında gelinen aşama ve izlenecek yol haritası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığını yaptığı toplantıda masaya yatırılacak.

11.59: Hükümet 30 Ocak'ta TBMM'yi Afrin Harekatına ilişkin bilgilendirecek.

TSK'NIN TOPÇU BİRLİKLERİ, SURİYE'DE TERÖR ÖRGÜTÜ PYD/PKK'NINAFRİN'DEKİ MEVZİLERİNİ ATEŞ ALTINA ALDI

11.45: Suriye'de terör örgütü PYD/PKK'nın Afrin'deki mevzilerine Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), topçu atışı yapılıyor. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında sınırın Kilis-Hatay hudut hattında konuşlu TSK birlikleri, Afrin'de tespit edilen terör örgütü mevzilerine sabah saatlerinden bu yana aralıklarla top atışı gerçekleştiriyor. Patlama sesleri, Kilis'in Suriye sınırındaki bazı köylerden de duyuluyor.

KOMANDOLARIN AFRİN HAZIRLIĞI

11.42: Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"nın 4. gününde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı komando birlikleri Afrin'e girmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı komando birlikleri, Hatay'ın Kırıkhan ilçesine bağlı Yalankoz mevkisinde konuşlandırıldı. Komandolar bölgede bulunan tankların ve askeri araçların da bakımlarını yapıyor. Bölgede bulunan komando birlikleri olası bir takviye halinde Afrin'e gitmek için hazır bekliyor.

ZEYTİN DALI HAREKATI 4'ÜNCÜ GÜNÜNDE; TÜRK TANKLARI, 'ZIRH DELİCİ' TOPLARLA VURUYOR!

11.30: TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin kentinin kontrolüne elinde tutan terör örgütleri PYD-YPG/PKK ve DEAŞ hedeflerine yönelik başlattığı 'Zeytin Dalı Harekatı' 4'üncü gününde devam ediyor. ÖSO birlikleriyle Afrin'e ilerleyen TSK ise terör yuvalarını 'zırh delici' toplarla vuruyor. Zeytin Dalı Harekatı'nın ana omurgasını oluşturan Hatay ve Kilis'in sınır bölgeleri, operasyonun ilk günlerine oranla sakin bir gece geçirdi. Afrin'e kara harekatını başlatan askerlerin geçiş yaptığı Hatay ve Kilis sınırında gece boyunca iç bölgelerden gelen top atışları sesi duyuldu. Afrin bölgesinden teröristlerin attığı 5 roket Kilis bölgesine düşerken ölen yada yaralanan olmadı. Afrin operasyonunda ilk şehit verildi. Operasyonun ikinci günü 11 roket düşen Reyhanlı ise sakin bir gün geçirdi. Hassa sınırın sıfır noktasına konuşlanan Türk tankları, terör örgütlerini 'zırh delici' toplarla vuruyor. Sınırdan dönen çok sayıda tank, cephane, yakıt ve askeri malzeme ikmali için geri döndü. Sabah saatlerinde sınır karakoluna yakın bir yerde konuşlanan 'M60T' tankların yanında ise kullanılmış çok sayıda 'zırh delici' top mermileri görüldü. Ayrıca bölgede kollarında sarı bant olan Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerde bulunuyor. Kilis ve Hatay'dan Afrin'in iç bölgelerine de sevkiyat sürüyor. Öte yandan Hatay sınırında güvenlik önlemini arttıran jandarma da gazetecileri sınırdan birliklerin görüntülerini almasını engellemeye başladı.

ÖSO, YPG'Lİ TERÖRİSTLERİ BİR BİR TESLİM ALIYOR

11.27: Zeytin Dalı Harekatı, dördüncü gününde devam ederken, Özgür Suriye Ordusu askerleri, Afrin yakınlarında ele geçirdikleri köylerdeki PKK/YPG'lileri de bir bir teslim alıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı, dördüncü gününde devam ediyor. Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ilerleyişini sürdürürken, ÖSO askerleri köyleri YPG'lilerden kurtarıyor. ÖSO askerleri kurtardıkları köylerdeki YPG'lileri de bir bir teslim alıyor. Yakalanan YPG'lilerin üzerinden, örgüte ait belge ve kimliklerle, örgütün elebaşlarının fotoğrafları çıktı.

11.20: Mardin'in Nusaybin ilçesindeki hudut karakoluna, Suriye tarafından terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca açılan taciz ateşine misliyle karşılık verildi. Alınan bilgiye göre, terör örgütü PYD/PKK'nın işgali altındaki Suriye'nin Kamışlı bölgesinden Demirtepe Hudut Karakoluna taciz ateşi açıldı.
Bunun üzerine hudut birliklerince taciz atışı yapılan bölgeye tank ve obüslerle misliyle karşılık verildi. Taciz ateşinde herhangi bir can kaybı yaşanmadığı öğrenildi.

TERÖRİSTLERİN BULUNDUĞU MEVZİLER YOĞUN ATEŞ ALTINA ALINDI

10.52: Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'deki PKK/KCK/PYD-YPG'li teröristlerin bulunduğu mevziler Türk askerleri tarafından ateş altına alındı. Yoğun ateş altına alınan teröristler etkisiz hale getirildi. Türk askerlerinin mevzilere ateş yapma anı ise görüntülendi.

10.44: DHA'nın haberine göre, Kilis-Öncüpınar Sınır Kapısı'nda askeri sevkiyat devam ediyor.

10.04: TSK'nın Afrin'e yönelik düzenlediği 'Zeytin Dalı Harekatı' kapsamında Afrin'deki YPG hedefleri, Hatay'dan atılan roketatarlarla vuruldu. TSK'nın top atışları ile havadan destek verdiği operasyonda kara harekatını da ÖSO güçleri ve özel kuvvetler yürütüyor.

AFRİNLİ SIĞINMACILARDAN ZEYTİN DALI HAREKATINA TAM DESTEK

09.17: Adıyaman'da yaşayan Afrinli sığınmacılar Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na tam destek veriyor. Suriye'nin Afrin kentinde yaşarken zulümden kaçan Suriyeliler, son günlerde haberleri yakından takip ediyor. Bir kısmı Esed zulmünden bir kısmı terör örgütlerinin baskısından kaçarak Türkiye'ye sığınan Afrinliler, Zeytin Dalı Harekatı'nın sonucunu herkesten çok merak ediyor. Arap ve Türk medyasından gelişmeleri yakından takip eden Afrinliler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, kentlerinin teröristlerden en kısa sürede temizlenmesini ümit ediyor. Sığınmacılar, bölgenin terör unsurlarından arındırılmasından ardından memleketlerine dönecekleri günü iple çekiyor. Ana vatanlarını terk etmek zorunda kalan sığınmacılar, terk ettikleri topraklarına geri dönmek istiyor.

IRAK'IN KUZEYİNDEKİ ZAP BÖLGESİNDEKİ TERÖRİSTLERİN TEPELERİNE DE BOMBA YAĞDI

08.12: Afrin'deki terör hedeflerine yönelik operasyonu sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesindeki PKK hedeflerini de vurdu. TSK'dan yapılan açıklamaya göre dün gerçekleştirilen hava operasyonunda, hudut hattındaki karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığındaki teröristlere ait sığınak, barınak ve silah mevzileri imha edildi.

KATAR'DAN "ZEYTİN DALI HAREKATI"NA DESTEK

06:21: Terör saldırılarına maruz kalan Türkiye'nin, ulusal güvenliğini koruması konusundaki çalışmalarını desteklediklerini belirten Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lulva el-Hatır, bu konunun uluslararası sözleşmeler ve Birleşmiş Milletler (BM) Şartı'nın 51. maddesiyle (üye ülkelerden birine silahlı saldırı olması durumunda meşru savunma hakkını kullanabileceği) garanti edildiğini dile getirdi.
NATO üyesi Türkiye'nin bölgede her zaman bir denge ve istikrar unsuru olduğuna dikkati çeken Hatır, Katar olarak Türkiye'nin, sivillerin ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması konusundaki hassasiyetine güvendiklerini kaydetti.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KOMUTANLARDAN BİLGİ ALDI

Afrin Gelişmeler Cumhurbaşkanı Bilgi

00.06: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'nı yöneten komutanlardan bilgi aldı

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 23.01.2018 18:33
Anahtar Kelimeler:
OPERASYONZEYTİN DALI
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24