YKS sınav giriş yerleri belli oldu mu? Üniversite sınavı hangi tarihte yapılacak?

YKS sınavı için artık kısa bir süre kaldı. İstedikleri Üniversitede okuyabilmek için bir yılı aşkın süredir çalışan adaylar bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan YKS sınavında ter dökecek. Sınava kısa bir süre kala adaylar sınav giriş yerlerinin ne zaman açıklanacağı sorusuna yanıt arıyor.Peki YKS sınav giriş yerleri açıklandı mı?

19 Haziran 2018 Salı 13:32
729 Okunma
YKS sınav giriş yerleri belli oldu mu? Üniversite sınavı hangi tarihte yapılacak?

ÖSYM YKS sınav giriş yerleri için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. ÖSYM tarafından bu yıl gerçekleştirilecek olan YKS sınavı için adaylar sınav giriş yerlerinin ne zaman açıklanacağı sorusuna yanıt arıyor. 30 Haziran 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen YKS sınavına ilişkin ÖSYM'den henüz yapılan bir açıklama yok önümüzdeki hafta içerisinde YKS sınav giriş belgelerinin yayımlanması bekleniyor.

YKS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

ÖSYM tarafından 30 Haziran 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan YKS sınavı için sınav giriş belgeleri henüz yayımlanmadı. ÖSYM'nin sınav giriş belgelerini bir hafta öncesinden açıklaması bekleniyor. YKS sınav giriş belgelerinin önümüzdeki hafta içerisinde ÖSYM tarafından adayların erişimine sunulması bekleniyor.

YKS’de ham puan kuralı değişti.

ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) puan hesaplamasıyla ilgili değişikliğe gitti.

ÖSYM’nin yaptığı duyuruya göre, “Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 31 Mayıs 2018 tarihli toplantısında, 2018 YKS’de TYT’de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için Türkçe veya Temel Matematik testlerinin en az birinden en az 0,5, AYT’de ise ilgili puan türünün hesaplanabilmesi için gerekli testlerin en az birinden en az 0,5 ham puan almış olmaları gerektiğine karar verilmiş olup 2018-YKS Kılavuzu bu karar doğrultusunda güncellenmiştir” ifadelerine yer verildi.

Martta yayınlanan kılavuza göre adayların TYT puanının hesaplanabilmesi için Temel Matematik ve Türkçe testlerinin her birinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olma şartı aranıyordu. Yani adaylar her iki testten de 0,5 ham puan almak zorundaydı. Yine AYT’de de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların ilgili testlerden 0,5 veya daha fazla puan almış olmaları şartı vardı.

SINAVDA KAÇ SORU OLACAK?

Üniversiteye hazırlanan öğrenciler YGS'de Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testlerinde 160 sorudan oluşan bir testten sorumluydu. Yeni sınavın ilk oturumunda ise sadece 80 soru olacak. LYS'nin yerine geçecek ikinci oturum ise Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testi için 40 ayrı soru bulunacak. Yabancı dil sınavına girecek adaylara ise 80 soru yöneltilecek.

SINAV SÜRELERİ NE KADAR?

Sınavların soru sayısını açıklayan YÖK Başkanı Yekta Saraç, sınav süresinin henüz belirlenmediğini söyledi. YGS-LYS sisteminde test türüne göre farklılık göstermekle beraber bir soruya 1,5 - 1,7 dakika süre düşüyor. YGS-LYS'den önce yapılan ÖSS'de ise soru başına 1 dakika veriliyordu. Saraç, gerekli değerlendirmelerin yapıldıktan sonra sınav sürelerinin belirleneceğini, bunun da ileri bir tarihte açıklanacağını söyledi.

15 DAKİKA KURALI KALKIYOR!

Yapılan açıklamada, Sınav başlama saati olan 10.00'dan sonra öğrenciler sınava alınmayacak. Öğrencinin lehine olabilecek ve ÖSYM'nin işleyişinde herhangi bir problem oluşturmayacak her türlü iyileştirmeyi yapacağız." denildi.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 22.06.2018 12:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24