Yeni kontrollü normalleşme başlıyor...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası tüm Türkiye’nin pür dikkat beklediği kararları açıkladı. Buna göre ‘çok yüksek riskli’ iller dışındaki tüm şehirlerde restoran, lokanta ve kafeterya gibi mekanlar 07.00-19.00 arası, yüzde 50 kapasite ile açılacak... Hafta sonu kısıtlaması, düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir süre daha pazar günü devam edecek. Akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma yasağı ise sürecek.

02 Mart 2021 Salı 09:04
496 Okunma
Yeni kontrollü normalleşme başlıyor...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kademeli normalleşme çerçevesinde bugün uygulamaya geçen “yerinde karar” döneminin ilk kabine toplantısına başkanlık etti. Beştepe’de saat 15:55’te başlayan toplantıda, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri konusunda kabineye kapsamlı bir sunum yaptı. Koca, mutasyonlu virüsün hangi illerde ne durumda olduğunu, illerdeki vaka tablosunu, alınabilecek tedbirleri ve esnetme önerilerini kabine üyelerine anlattı.

İLLER RİSK DURUMUNA GÖRE 4 RENGE AYRILDI

Hangi iller yüksek riskli? Türkiye geneli illere göre risk durumu haritası...  - Son Dakika Haberleri

Toplantıda düşük (mavi), orta (sarı), yüksek (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak dört kategoriye ayrılan illerdeki risk durumuna göre lokantaların açılmasından yüz yüze eğitime, hafta sonu yasaklarından hafta içi kısıtlama saatlerine kadar kademeli normalleşme kararları alındı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bugün itibarıyla yeni kontrollü normalleşme sürecini başlatıyoruz. Aksi bir durumda yani salgın artış eğilimine girdiği yerde kısıtlamalar genişletilebilecek. Her ilimiz salgın tedbirlerinin orada ne düzeyde uygulanacağını kendileri belirleyecek” sözleriyle açıkladığı o kararlar:

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER (MAVİ)

Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır...

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI)

Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars...

YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU)
İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Antalya, Bilecik, Kütahya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Kırıkkale, Karaman, Mersin, Niğde, Kayseri, Kilis, Artvin, Ardahan, Yalova, Kocaeli

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER (KIRMIZI)
Edirne, Balıkesir, Burdur, Sakarya, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Konya, Aksaray, Osmaniye, Adıyaman.

SOKAK YASAKLARI

Hafta sonu kısıtlaması düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek riskli ve çok yüksek riskli illerde bir süre daha pazar günü devam edecek. Akşam 21.00 ile sabah 05.00 arasındaki sokağa çıkma yasağı sürecek.

RESTORAN, KAFELER

Bilim Kurulu üyesinden 'restoran' uyarısı: Tek kullanımlık servis  ürünlerini öneriyoruz

Restoran, lokanta, kafeterya, tatlıcı pastane, kıraathane gibi yerler, çok yüksek riskli iller dışında Türkiye genelinde faaliyetlerini sabah 07.00 ile akşam 19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile sürdürebilecek.

HALI SAHA-HAVUZLAR

Halı saha ve yüzme havuzu gibi spor tesisleri düşük riskli illerde sabah 09.00 ile akşam 19.00 arasında hizmet verebilecek.

21 YAŞ ALTI, 65 YAŞ ÜSTÜ

65 yaş üstü ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağı kalktı mı? 65 yaş üstü  seyahat kısıtlaması ne zaman kalkacak? - Türkiye Haberleri

Sokağa çıkma saatleri 65 yaş üstü ve 21 yaş altı için orta ve düşük riskli illerde kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli yerlerde çıkma süreleri arttırılacak.

KAMU ÇALIŞMA SAATİ

Kamunun çalışma saatleri tüm Türkiye’de normale döndürülecek, ihtiyaç halinde valilikler farklı düzenlemeler yapabilecek.

NİKAH VE DÜĞÜNLER

Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünler, düşük ve orta riskli illerde 100 kişiyi, yüksek ve çok riskli bölgelerde 50 kişiyi geçmemek ve 1 saati aşmamak kaydıyla yapılabilecek.

GENEL KURULLAR

Sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, kooperatifler ve benzeri kuruluşların genel kurulları düşük, orta, yüksek riskli illerde katılımı 300 kişiyi geçmeyecek şekilde yapılabilecek.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 02.03.2021 09:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24