Ümit Öner Köşe Yazısı - Ümit'siz Kalmayın

Yeni güne,yeni ümitlerle girer insan. Hayat; Her gün yeni seçimler ile karşılar bizleri.

18 Nisan 2018 Çarşamba 12:15
5798 Okunma
Ümit Öner Köşe Yazısı - Ümit'siz Kalmayın

Yeni güne,yeni ümitlerle girer insan. Hayat; Her gün yeni seçimler ile karşılar bizleri. Hayatını, işini, eşini seçebilir insan. Seçemedikleri de vardır elbette! Seçebildikleri ile mutlu olup, severek yaşamalıdır bence. Kaybedince anlar değerini bir şeylerin, kaybetmeden değer bilip sevmektir asıl olan.
Kaybettiğini tekrar bulunca dört elle sarılıp bırakmamak gerekir ömür boyunca. Her yeni güne, yeni hayallerle girer insan. Hayalleri gerçekleştirmek için çalışmak ve savaşmak gerekir. Hayat hep bir savaş,mücadele değil midir zaten? Savaştım bugüne kadar, işimde, hayatımda. Zaferlerle dolu, zirvede bir hayatım olmadı belki de ama çoğunda da kazandım.

Emin olun gerçek anlamda Ümit bittikten sonra,Allah o canı alır. Ve unutmayın Ümit bedeni ruhtan bile sonra terk eder. Ümitsizlik en büyük günahtır kanımca,alınan her nefeste bilemezsiniz bir sonraki anın size ne getireceğini. İnat,şikayet ve isyanla değil tebessümle düşünün. Ve kimsenin tuzu kuru değil buna inanın.

Bazen bir duada bir tebessümde gizlidir her şey.Kimse anlamasa,dinlemese bile kutsal tasarımın sahibi duyar ve dinler.Allah çokça uğraşır sevdikleri ile sabrını dener.Acaba daralınca beni unutuyor mu diye. Ve hiç bir şeyden vazgeçmeyin elbette saygı,sevgi ve dürüstçe.

Şimdi kaybettiğim savaşı tekrar kazanmış olmamdır, en büyük zaferim! Ne yapmalı zaferi kutlamalı, mutlu olmalı, mutlu etmeli. Ümit etmeli, hep ümitle yaşamalı, yaşam sebebi olmalı. Zaferler kolay kazanılmıyor,isimler kolay yazılmıyor. Bedeller ödemek gerekiyor kimi zaman. Ama en güzeli zor olan değil midir zaten? Ümit’siz kalmayın, hep bir ümidiniz olsun...

ÜMİT ÖNER

0541 271 24 48

www.gokturkdergisi.com

Son Güncelleme: 08.08.2018 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24