Pirinçci Köyü'ne İmar Ruhsatı

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın konuk olduğu ve sosyal medya üzerinden gelen soruları cevaplandırdığı bir programda, Pirinçci köyünün tapu meselesi ile ilgili soru gündeme geldi.

20 Nisan 2018 Cuma 15:22
887 Okunma
Pirinçci Köyü'ne İmar Ruhsatı

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın konuk olduğu ve sosyal medya üzerinden gelen soruları cevaplandırdığı bir programda, Pirinçci köyünün tapu meselesi ile ilgili soru gündeme geldi.

Yapmış oldukları planın, önümüzdeki aylarda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinden geçmesini beklediklerini belirten Başkan Remzi Aydın, şöyle devam etti;

"Pirinçci Asfalt Boyu Mahallemizin yaklaşık 50 yıldır bekleyen plan sorunu vardı. Elhamdülillah buraların planlarını çıkartmak bu fakire nasip oldu. Eyüpsultan Belediyesinin bütün personeline, meclis üyelerine buradan teşekkür ediyorum. Gerçekten tarihi bir çalışma yaptılar.

CHP'li meclis üyelerimizin red oyuna karşın, açıklamak durumundayım maalesef, orada CHP'li arkadaşlarımız bu plana kabul oyu vermediler. Ret oyu verdiler. Meclisimizin çoğunluğuyla bu planlar geçti. Şimdi Büyükşehirde incelemede. İnşallah önümüzdeki bir iki ay içinde bu planlarımız da geçecek"

"PİRİNÇCİ'DE İMAR RUHSATI VERECEĞİZ"

Başkan Remzi Aydın, Pirinçci'de imar ruhsatı vermeyi planladıklarını da vurgulayarak şu sözlerle devam etti;

"Biz bu sene inşallah Pirinçcide imar ruhsatı vermeyi hedefliyoruz. Bu sene inşallah arkadaşlarımız ilk kazmaları vuracak. Dolayısıyla Pirinçci Asfalt Mahallemizinde yıllardır bekleyen, kangren olmuş bu imar sorununu da çok büyük ölçüde halletmiş olacağız.

Pirinçci Mahallemizin başka bölümlerinde imar ve tapu sorunlarımız var. Özellikle ormana ayrılmış olan yerlerle ilgili tapulu olan ve tapuları ormana ayrılmış iptal edilmiş vatandaşlarımızın sorunları var. Bunları zaten görüşüyoruz. Orman Bakanlığımızla temas halindeyiz. Bir yasa teklifi hazırladık"

"YASA TEKLİFİMİZİ HAZIRLADIK"

Yasa tekliflerini hazırladıklarının altını çizen Başkan Remzi Aydın, şu ifadeleri kullandı;

"Ormana ayrılan, orman vasfında olan vatandaşların arazileri vatandaşlara iade edilmesi, kendilerine başka arazi verilmesi ya da bedel verilmesi, hangisi olacaksa bu üç tane şekilden birinin gerçekleşmesi için yasa çıkması gerekiyor.

Biz yasa teklifimizi hazırladık. Sayın Orman Bakan Yardımcımız Harun Tüfekçi Bey'e takdim ettik. Onlar şuanda komisyonda inceletiyorlar. İki gün önce görüştüm kendisiyle inceleme bitmemiş. Zannediyorum bu dönem yasa çıktığı takdirde de o kısım hallolacak. Çok büyük oranda Pirinçci Mahallemizin tapu ve imar sorunu hallolmuş olacak"

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 03.05.2018 15:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24