Meteoroloji'den Açıklama İstanbul'da Kar Yağışı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu uyarıları ile vatandaşları ve sürücüleri uyardı.

23 Aralık 2017 Cumartesi 11:16
853 Okunma
Meteoroloji'den Açıklama İstanbul'da Kar Yağışı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika hava durumu uyarıları ile vatandaşları ve sürücüleri uyardı. Günlerdir beklenen kar yağışıİstanbul'da da başladı. Anadolu Yakası'nda kar yağışı başladı. Araçlar ve evlerin çatıları beyaza büründü. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bir çok seferler iptal edildi.

İDO'nun bir çok seferleri iptal edildi. BUDO'nun ise yapılamayacak seferleri şöyle. 08.00, 09.00 ve 11.00 saatlerindeki Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 08.30, 10.45 ve 12.30 saatlerindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Bolu Dağı'nda yoğun yağış nedeniyle ulaşım güçlükle sağlanıyor. Tırların karayolundan geçişine izin verilmiyor. Kar yağışından en çok etkilenen yerlerden biride Çanakkale. Yoğun kar yağışı nedeniyle yollak kapanmak üzere. Karayolları ekipleri yolları açık tutmak için yoğun çaba sarfediyor.



Türkiye'de günlerdir beklenen kar yağışı, geniş bir alanda başladı. İstanbul-Ankara yolunun geçtiği Bolu Dağı'nda yoğun kar yağışı var.DHA, dağa tırmanan D-100 karayolu İstanbul-Ankara istikametinin Bolu Dağı geçişinde kar yağışı nedeniyle TIR'ların geçişine izin verilmediğini belirtti. TIR'lar TEM Otoyolu'na yönlendiriliyor.Anadolu Ajansı ise, yoğun kar nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksaklık yaşandığını aktarıyor. Viyadüklerde kayan veya makaslayan TIR'lar, trafiği aksatıyor. Karayolları ekipleri, yolların açık tutulması için aralıksız çaba sarf ediyor.

İstanbul'da dün gündüz ve akşam etkili olan sağanak, gece saatlerinde Kartal, Pendik, Sultanbeyli ve Çekmeköyilçelerinin yüksek kesimlerinde yerini kar ve karla karışık yağmura bıraktı. Bazı araçlar ve evlerin çatıları beyaza büründü. Anadolu Ajansı, kar yağışının özellikle hava sıcaklığının sıfır dereceye kadar düştüğü Kartal Yakacık ve Aydos Ormanı civarında etkisini sürdürdüğünü bildiriyor.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), bu sabah birçok seferi iptal etti. Yapılmayacak seferler şunlar: 07.00 Yenikapı-Bandırma, 07:50 Kadıköy-Yenikapı-Bursa, 08:30 Bursa-Armutlu-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy, 09:30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı. BUDO ise 08.00, 09.00 ve 11.00 saatlerindeki Bursa (Mudanya)-İstanbul(Eminönü/Sirkeci), 08.30, 10.45 ve 12.30 saatlerindeki İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) seferlerinin iptal edildiğini duyurdu.

Ayrıca saat 08.30 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Büyükçekmece), 09.00 Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas), 09.30 Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve 10.30 İstanbul (Büyükçekmece)-Bursa (Mudanya) seferleri de yapılamayacak.

Marmara Bölgesi'ndeki bir başka kent Çanakkale'de yoğun kar yağışı var. Gelibolu-Keşan karayolunun Korudağı ile Çanakkale-İzmir karayolunun Erenköy ve Yenimahalle mevkilerinde ulaşım yer yer güçlükle sağlanıyor. Karayolları ekipleri yolların kapanmaması için yoğun çaba sarfediyor.

Şehirde özellikle yüksek kesimlerde ve rampa alanlarda araç kullanan bazı sürücüler zor anlar yaşadı. Kuzey Ege'de fırtınanın hızı zaman zaman 80 kilometreyi buluyor. Fırtına nedeniyle saat 07.00 Gökçeada-Kabatepe ve 09.00 Kabatepe-Gökçeada ile 07.15 Bozcaada-Geyikli ve 08.00 Geyikli-Bozcaada seferleri iptal edildi.

D-765 karayolunun Ilgaz Dağı geçişinde sis ve kar ulaşımı olumsuz etkiliyor. Bölgede akşam saatlerinde etkisini artıran sis ve kar nedeniyle Kadı Dağı ve Beşdeğirmenler mevkisinde görüş mesafesi 70 metreye kadar düştü. Meteoroloji yetkilileri dün 50'den fazla ilde kar yağışı beklendiğini açıklamıştı.

Sabah

Son Güncelleme: 23.12.2017 11:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24