Lübnan'da şiddetli patlama! Beyrut’taki patlama ile ilgili yeni gelişme...

05 Ağustos 2020 Çarşamba 10:46
1100 Okunma
Lübnan'da şiddetli patlama! Beyrut’taki patlama ile ilgili yeni gelişme...

Lübnan'da şiddetli patlama! Beyrut’taki patlama ile ilgili yeni gelişme...

Dün akşam saatlerinde Lübnan'daki Beyrut Limanı'nda şiddetli bir patlama meydana geldi. Lübnan Kızılhaçı'ndan gelen son dakika habere göre; Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta dün meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı 100'e, yaralananların sayısı 4 bine yükseldi. Beyrut'ta patlamanın ardından Yüksek Savunma Konseyi, başkentte 2 hafta olağanüstü hal (OHAL) ilan etti. Ayrıca Beyrut'ta güvenliğin sağlanması için iç güvenlik güçleri, gümrükler, liman ve havalimanlarındaki silahlı güçler, silahlı koruma birlikleri ve itfaiyeciler ordunun denetimine verildi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta dün akşam saatlerinde dehşet veren bir patlama meydana geldi. Beyrut Limanındaki patlamada 6 yıldır bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın infilak ettiğini belirtildi. 100 kişinin hayatını kaybettiği 4 binden fazla kişinin yaralandığı patlamanın ardından Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ın daveti üzerine toplantı gerçekleşti. Toplantının akabinde Savunma Konseyi'nden yapılan açıklamada, Beyrut'ta 18 Ağustos'a kadar 2 haftalık OHAL ilan edilmesine karar verildiği belirtildi. işte Beyrut'ta meydana gelen patlama ile ilgili son gelişmeler...

Lübnan'daki Beyrut Limanındaki bir depoda dün akşam saatlerinde büyük bir patlama meydana geldi. Lübnan resmi ajansı NNA'nın haberine göre, Beyrut Limanı'nda patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda yangın çıktı. Yangın nedeniyle güçlü bir patlama meydana geldi.Patlama sesi başkentin banliyölerinden de duyuldu. Lübnan Kızılhaçı'ndan gelen son dakika habere göre; Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlamada ölenlerin sayısı 100'e, yaralananların sayısı 4 bine yükseldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da patlamada 2 Türk vatandaşının hafif yaralandığını açıkladı. Patlama nedeniyle hükümet binası ve Muhammed el-Emin Camisi'nde büyük hasar oluştu.

DHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24