Kimlik ve Pasaportta Yeni Dönem

Pasaport, kimlik ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemler için vatandaşlar nüfus müdürlüğüne geldi. Vatandaşlar, randevuyu internet üzerinden alacak

02 Nisan 2018 Pazartesi 09:56
821 Okunma
Kimlik ve Pasaportta Yeni Dönem

Pasaportkimlik ve sürücü belgelerine ilişkin iş ve işlemler, bugünden itibaren nüfus müdürlüklerinde yapılmaya başlandı.  Pasaport, ehliyet ve kimliklerin hazırlanmasında tamamen yerli ve  milli yazılımlar kullanıldığı 503 olan pasaport başvuru noktası da 761'e, 596  olan sürücü belgesi başvuru noktası ise 680'e çıkarıldı.Sabahın erken saatlerinde randevu alan vatandaşlar, nüfus müdürlüğüne geldi. Sabahın erken saatlerinde randevu alan vatandaşlar nüfus müdürlüğüne gelerek sıraya girdi. 

Vatandaşların nüfus müdürlüklerine verdiği fotoğraf ve parmak izinin tüm işlemler için geçerli olacağı belirtildi. Vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezinden  veya "randevu.nvi.gov.tr" internet adresinden işlemleri için kolayca randevu  alabilecek. Yeni kimlik için 18,50 TL, pasaport için 108 TL, sürücü belgesi için ise 134 TL ücret ödenmesi gerektiği öğrenildi. 

BAKANLIK KAMU SPOTU HAZIRLADI 

İçişleri Bakanlığı, pasaport ve sürücü belgelerinin de nüfus müdürlüklerinden verilecek olması dolayısıyla     "Üçü bir yerde"  kamu spotu  hazırladı.   

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24