Gece Yarısı El Değiştirdi! Zeytin Dalı Operasyonu'nda Yaşananlar

Savaş uçaklarının yoğun bombardımanı sonrasında daha önce girilen iki köydeki YPG'liler tamamen temizlendi,

26 Ocak 2018 Cuma 09:36
574 Okunma
Gece Yarısı El Değiştirdi! Zeytin Dalı Operasyonu'nda Yaşananlar

Savaş uçaklarının yoğun bombardımanı sonrasında daha önce girilen iki köydeki YPG'liler tamamen temizlendi, bir köy teröristlerden kurtarıldı. Genelkurmay, bu sabah harekâtın ilk altı gününde 343 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.Muhalifler, Rus ordusuna ait güçlerin Afrin'in doğusundaki Tel Rıfat'tan Halep'e doğru çekildiğini bildiriyor. ABD'den peş peşe Afrin'e Zeytin Dalı harekâtını değerlendiren açıklamalar geliyor. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nauert, Washington'ın her zaman tercih ettiği YPG yerine doğrudan 'PKK' ifadesini kullandı.

Afrin

09.00 : Genelkurmay Başkanlığı, Zeytin Dalı harekâtının ilk altı gününde 343 teröristin öldürüldüğünü duyurdu.

08.00 : Türk savaş uçakları, Afrin'in Raco, Bülbül ilçeleri ile doğudaki terör hedeflerine hava saldırıları düzenledi.

07.55 : Daha önce girilen Kurna ve Abuden köyleri YPG'li teröristlerden tamamen temizlendi. Baliya köyü de ÖSO güçleri tarafından YPG'lilerden alındı. ÖSO kontrolüne geçen Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesi Marin köyü ve Burseya Dağı drone ile görüntülendi.

07.40 : Muhalifler, Rus ordusuna ait güçlerin Afrin'in doğusundaki Tel Rıfat'tan Halep'e doğru çekildiğini bildiriyor.

07.35 : İhlas Haber Ajansı, dün akşam saatlerinde Türk askeri ve YPG'liler arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını aktarıyor.

07.30 : ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Heather Nauert, günlük basın toplantısında Afrin harekâtını değerlendirirken Washington'ın her zaman tercih ettiği YPG yerine doğrudan 'PKK' ifadesini kullandı.

07.25 : ABD Genelkurmay Başkanlığı sözcüsü Korgeneral Kenneth McKenzie, düzenlediği basın toplantısında "Türkiye’nin Münbiç’e girip girmeyeceğini bilmiyorum ancak bu izlediğimiz bir konu, gelecekle ilgili ve farazi bir konudur. Bu konuda şu anda yorum yapmak istemiyorum" diye konuştu.

07.20 : Washington'daki Türk-Amerikan ilişkileri panelinde konuşan Heritage Vakfı Dış Politika Direktörü Luke Coffey, "Türkiye'nin güvenlik endişeleri en başından itibaren ele alınmalıydı. Bence Trump yönetimi iş başına geldikten sonra bu yöndeki bir fırsatı kaçırdı" dedi.

07.00 : Zeytin Dalı harekâtının yedinci gününde tüm gelişmeleri canlı blogla aktarıyor olacağız.

Sabah

Anahtar Kelimeler:
AFRİNOPERASYON
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24