Dolar güne 9.97 seviyesinde başladı

Piyasalardaki hareketlilik haftanın son gününde de sürüyor. Dolar, güne 9.97 seviyesinde başladı.

12 Kasım 2021 Cuma 09:50
436 Okunma
Dolar güne 9.97 seviyesinde başladı

Dolar/TL, ABD enflasyon verisinden sonra doların kuvvetlenmesi ve gelişen piyasa para birimlerinin genelini baskılamasıyla zirveyi yeniledi. Türk lirası son iki günde dolar karşısında yüzde 1.5 civarında değer kaybetti.

Dün ABD enflasyon verisinden sonra 9,87'lere kadar tırmanan dolar kuru bugün 9.96'ı seviyesini aşarak tarihi zirveyi yeniledi.

Euro/TL ise 11,40 seviyelerinde işlem görüyor.

Uzmanlardan dolar açıklaması

Uzmanlar, ABD'de açıklanan enflasyon verisinin 31 yılın en yükseğine çıkmasının ardından faiz artışının beklenenden daha önce yapılacağı endişesinin küresel dolar talebini artırdığını kaydetti.

Bugün yurt içinde açıklanan verilere göre ise ödemler dengesi eylülde 1 milyar 652 milyon fazla verirken, 12 aylık cari işlemler açığı 18 milyar 444 milyon dolar oldu.

Uzmanlar, ABD'de enflasyon beklentilerine ilişkin seyrin dolar kuru üzerinde etkili olmaya devam edebileceğini bildirerek, teknik açıdan dolar endeksinde 94.5 seviyesinin destek, 95.5'in direnç olarak takip edileceğini söyledi.

Dolar/TL tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü - Bloomberg HT

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24