DGS 2018 başladı! DGS sınav sonuçları ne zaman belli olacak?

DGS 2018 bu sabah başladı. Binlerce öğrenci DGS sınavında ter döküyor. DGS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı da merak edilen konulardan biri... İşte sınava dair merak edilen tüm detaylar...

21 Temmuz 2018 Cumartesi 11:18
690 Okunma
DGS 2018 başladı! DGS sınav sonuçları ne zaman belli olacak?

DGS sınavı bu sabah yapılmaya başlandı. DGS adayları heyecanla bu günü bekliyordu ve geldi çattı. Peki DGS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih açıklandı mı? İşte detaylar...

DGS SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK?

Dikey Geçiş Sınavı 21 Temmuz Cumartesi saat 10.15'te başlayacak.

ADAYLARIN SINAVA GİRERKEN YANINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER

a) 2018-DGS SINAVA GİRİŞ BELGESİ

b) NÜFUS CÜZDANI VEYA TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI VEYA GEÇERLİLİK SÜRESİ DOLMAMIŞ PASAPORT

ÖSYM'DEN SINAVA GİRECEKLERE UYARI!

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklardır.

Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların, sınavın cevaplama süresinin ilk 110 dakikası tamamlanmadan ve son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri yasaktır. 

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.trinternet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuçları 16 Ağustos'ta ilan edilecek.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 21.07.2018 11:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24