Askerlik Sisteminde Kritik Açıklama!

Yeni askerlik sistemi hakkında kritik açıklama! Tek tip askerlik...

05 Şubat 2019 Salı 09:54
755 Okunma
Askerlik Sisteminde Kritik Açıklama!

Milyonlarca vatandaşın beklediği tek tip askerlikle ilgili son dakikagelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Cumhurbaşlanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın; yeni askerlik modeliyle ilgili dikkat çekici açıklmalarda bulundu. Askerlik süresi düşecek mi? Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın; bedelli, dövizli, normal askerlik olmak üzere 4 temel prensip olduğunu açıkladı! İşte dikkat çeken ayrıntılar...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi dün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Bu kritik toplantı sonrasında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın; yeni askerlik sistemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. İbrahim Kalın; "6-9-12 ay gibi farklı askerlik türleri üzerinde çalışma var. 4 tane temel prensip var" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı devam ederken düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

Askerlikte Yeni Sistem

TÜRKİYE'nin KONTROLÜNDE OLMALI

"(Güvenli bölge) Dışişleri Bakanımız Washington'a gidecekler. Temel beklentimiz milli güvenliğimizi teminat altına alınacak adımların atılması. 30-35 km gibi rakamlar telaffuz edildi. Bir başka gücün kontrolünde olmamalıdır. Daha önce Afrin, El-Bab'taki süreç Münbiç ve Fırat'ın doğusunda benzer model olmalıdır. Temel beklentimiz bölgenin Türkiye'nin kontrolünde olması. Bunun DSG, YPG gibi örgütlere kalkan olmasına Türkiye müsaade etmeyecektir.

Tek tip askerlik

IMF GÜNLERİ GERİDE KALDI

Seçimlerden sonra IMF'ye gideceğine dair rivayetlerin dolandırıldığı görülüyor. Ne iş çevreleri ne de vatandaşlar buna rivayet etmesinler. Algı operasyonudur. Nereden yapıldığını da az çok tahmin ediyoruz. Türkiye'nin IMF ile ne seçimden önce ne seçimden sonra bir işbirliği söz konusu değildir. Türkiye için IMF günleri geride kalmıştır. Kimse yanlış düşüncede olmasın.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24