Afrin'e kara harekatı başladı! Top sesleri duyuluyor

Bugün sabah saatlerinde Afrin bölgesine giren Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), terör örgütü YPG'ye yönelik geniş kapsamlı operasyon başlattı. Saat 11.05'te Türk askeri Kilis Gülbaba'dan sınırı geçti.

21 Ocak 2018 Pazar 17:39
1019 Okunma
Afrin'e kara harekatı başladı! Top sesleri duyuluyor

Sahadaki AA muhabirlerinden alınan bilgiye göre, TSK'ya ait zırhlı araçlar, özel kuvvetler ve piyade güçleri gibi unsurlar, Afrin toprakları içinde yaklaşık 5 kilometre kat etti. Topçu birlikleri terör hedeflerini vurmaya devam ediyor. Atışların zaman geçtikte daha ileriye yöneldiği, bunun nedeninin kara birliklerinin ilerlemesi olduğu belirtiliyor.

Bugün sabah saatlerinde önce ÖSO birlikleri ardından saat 11.05 sularında Türk askeri Suriye sınırını geçti, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında kara operasyonu başladı.

TÜRK ASKERİ İLERLİYOR

Anadolu Ajansı saat 12.03'te geçtiği haberde "Afrin bölgesine giren TSK kara kuvvetleri unsurları, ÖSO'yla ilerliyor" bilgisini paylaştı.  Sahadaki AA muhabirlerinden alınan bilgiye göre, TSK'ya ait zırhlı araçlar, özel kuvvetler ve piyade güçleri gibi unsurlar, Afrin toprakları içinde yaklaşık 5 kilometre kat etti. 

Sınırdaki topçu birlikleri de terör örgütü hedeflerini vurmaya devam ediyor. Topçu birliklerinin atışlarının ardından kara unsurları ilerliyor. 

İNCİRLİK'TE HAREKETLİ SAATLER 

Adana'daki İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda hava hareketliliği yaşandı. Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla dün başlatılan Zeytin Dalı Harekatı bugün de sürerken İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı'nda da hareketlilik gözleniyor.  Bazı Türk savaş uçakları üstten kalkış yaparken, bazılarının da pistte hazır bekletildiği görüldü. 
Öte yandan askeri kargo uçaklarının üsse geliş ve gidişleri de sürüyor.

DHA

Son Güncelleme: 21.01.2018 17:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24