3.Havalimanı İnşaatından Kareler

29 Ekim'de açılması planlanan İstanbul Yeni Havalimanı ve çevresinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Havalimanının şantiyesi basına açıldı.

10 Şubat 2018 Cumartesi 15:36
653 Okunma
3.Havalimanı İnşaatından Kareler

Havalimanı yaklaşık 80 milyon metrekarelik bir alana inşa ediliyor. Tamamlandığında 143 köprü olacak. 114 uçak aynı anda köprülere yanaşabilir hale gelecek. 1 milyon 400 bin metrekare kapalı alanı olan ve başlangıçta 90 milyon daha sonra yılda 200 milyona hizmet edecek havalimanında bagaj sistemi hizmet verecek.

3.Havalimanı Kareler

Dünyanın en büyüğü olacak güvenlik sisteminde 6 bin tane kamera kullanılacak. Tesislere 24 saat takip yapılacak. Yüz tanıma sistemleri olacak.

3.Havalimanı Kareler 2

Özellikle havalimanı dışında da 2,5 kilometre mesafeden itibaren herhangi bir hareketlilik anında sisteme düşecek ve uyarılar gelecek. 3 bin 500 güvenlikçi çalışacak.

3.Havalimanı Kareler 3

Havalimanı kompleksi ışığı kesintisiz ve tamamen içeriye yansıtıyor ancak ısıyı değil. Işığın tamamı içeriye alınırken, yazın ısının tamamı içeriye alınmayacak. Bütün camlar buna göre üretildi.

3.Havalimanı Kareler 4

Yine aynı şekilde camlar kışın da ışığın maksimum seviye içeriye alınması, soğuğun da alınmaması için dizayn edildi. Bundan kaynaklı elektrik tasarrufunun yıllık karşılığı 19 bin konutun elektriği olacak. İnşaat dönemi dahil olmak üzere drenajlar ve yağmur suyu dahil olmak üzere bütün su tekrar geri dönüşüm sağlanıp, kullanılabilir hale getiriliyor.

3.Havalimanı Kareler 5

Suyun da karşılığı yıllık 5 bin 500 konutun su ihtiyacının karşılayacak kadar burada bir su tasarrufu yapılacak. Elektrik ve su tasarrufunun yıllık parasal değeri bugünkü parayla 33 milyon TL olarak hesaplanıyor.

3.Havalimanı Kareler 6

Transit yolcular için havalimanı içinde bir otel inşa ediliyor. Terminalin içinde 6 bin 700 tane oda olacak. 350 yere uçuş yapılması planlanırken, bunun çoğunluğunu Türk Hava Yolları gerçekleştirecek. Bu yüzden transit yolcuların ağırlanması için planlamalar yapılıyor. Bunun için havalimanı içindeki 460 odalı otel hizmet verecek.

3.Havalimanı Kareler 7

Bu havalimanının yatırım bedeli 10 milyar 247 milyon euro. 25 yıllık işletme döneminde 22 milyar 152 milyon euro da yine kira geliri elde edecek. Bu rakamlara artı KDV ilave edilecek.

3.Havalimanı Kareler 8

Sadece havalimanında değil, havalimanının hizmet aldığı sektörler de düşünüldüğünde 1,5 milyon kişiye iş imkanı sağlayacak. İşte İstanbul Yeni Havalimanı inşaatından kareler

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 10.02.2018 16:02
Anahtar Kelimeler:
Göktürk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24