3 kentte hayat durdu.. Yoğun tipi ve kar yüzünden araçlar ilerleyemedi...

Erzurum, Kars ve Ardahan'da 415 mahalle  ve köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.  Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof karayollarında kar yağışının yanı sıra yoğun tipi etkili oluyor. Çıldır’da kar ve tipi dolayısıyla taşımalı eğitim ile köy okullarında eğitime 1 gün ara verildi.

02 Ocak 2018 Salı 14:31
6727 Okunma
3 kentte hayat durdu.. Yoğun tipi ve kar yüzünden araçlar ilerleyemedi...

Doğu Anadolu'daki kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Erzurum, Kars ve Ardahan'da 415 mahalle ve köy yolunda ulaşım yapılamıyor. 

   Erzurum'da, yılbaşı gecesinden bu sabahsaatlerine kadar aralıklarla  etkili olan kar yağışı sonrası kentteki 360 mahalle yolu ulaşıma kapandı.

   Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı Yol Yapım  Şube Müdürlüğü, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü, Çevre  Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığında görevli personel ve iş makineleri hem kent  merkezinde caddelerde kar temizleme çalışmaları yürütüyor hem de kapalı köy  yollarını açmak için çalışıyor.

    Kars'ta ise 2 gündür süren kar yağışı yüzünden ilçelerden Akyaka'da 3,  Digor'da 4, Sarıkamış'ta 8, Susuz'da 5, Kağızmanda ise 5 köy yolu ulaşıma kapalı  bulunuyor.

    İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri, kapalı yolların ulaşıma  açılması için çalışma yürütüyor.

 - Cıbıltepe'de kar kalınlığı 80 santimetreye ulaştı

      Gözde turizm merkezlerinden Sarıkamış ilçe merkezinde kar kalınlığı  50, Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki 2. etap pistlerde ise 80 santimetreye ulaştı.

      Sarıkamış'ta esnaflık yapan Tevhit Demirci, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, Sarıkamış için kar yağışının bereket olduğunu dile getirdi. Demirci,  "Son iki günde Türkiye'nin hiçbir yerine yağmayan kar buraya yağdı. Hem  turizmcilere hem de dışarıdan şehrimize gelen misafirler için velinimet oldu.  Kar, Sarıkamış için turizm demek, gelir demek." şeklinde konuştu.

- Ardahan

     Özellikle yüksek kesimlerinde kar ve tipi etkili olan Ardahan'da da 30  köy yolu ulaşıma kapandı.

      Şehirdeki yoğun kar yağışından dolayı il merkezinde belediye  görevlileri, cadde ve sokaklarda kar temizliği yapıyor.

     Kar yağışı ve tipi, kentin Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof  karayollarında ulaşımı aksatıyor.

      Karayolları 183. Şube Şefliğinden yapılan açıklamada, söz konusu  yolları kullanacak sürücülerin mutlaka zincir bulundurmaları gerektiği  vurgulandı.

      Öte yandan, kentleri kaplayan beyaz örtü kartpostallık görüntüler  oluşturdu.

- 2018’in ilk kar tatili

Ardahan’ın Çıldır ilçesinde kar ve tipi dolayısıyla taşımalı eğitim ile köy okullarında eğitime 1 gün ara verildi. Tatili fırsat bilen çocuklar karın tadını çıkardı.  
  Çıldır ilçesinde yağan aşırı kar, köy yollarının kapattı. Yolların kapanması beraberinde okulların tatil edilmesine sebep oldu. Ardahan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, hava muhalefeti nedeniyle taşımalı eğitim ile köy okullarında eğitime 1 gün ara verildiğini bildirdi.
  Karın yağması ve okulların tatil edilmesiyle birlikte duruma en çok çocuklar sevindi. Kardan adam yapmaya başlayan çocuklar neşeli vakit geçiriyorlar. Yaptıkları kardan adamlara isimler bulan çocuklar karın ve tatilin keyfini çıkarıyor.

Van’da aniden bastıran kar yağışı vatandaşları hazırlıksız yakaladı  
 

Son günlerde soğuk havaya rağmen güneşin yüzünü gösterdiği Van’da, öğleden sonra aniden başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kara hazırlıksız yakalandıkları için sokak ve caddelerde vatandaşlar yürümekte güçlük çekerken, sürücüler ise yolda ilerlemekte zorlandı. Öğle saatlerinde gündelik işlerini yapmak için dışarıda bulunan vatandaşlar, aniden bastıran kar yağışının etkisine maruz kaldı. Yanlarında şemsiye taşımayan vatandaşlar, son günlerde Van'da bahar havasının yaşandığını ifade ettiler. Mevsim itibariyle kar yağışının normal olduğunu söyleyen Şahap Baydaş isimli vatandaş, bugün için kar yağışını beklemediğini ve bu yüzden hazırlıksız yakalandığını belirtti. Şahap Baydaş, “Mevsime göre Van’ın havası güzel. Geçtiğimiz günlerde bahar havası yaşadık. Bundan önce de iki kez kar yağdı ve sonrasında kalktı. Şu anda kar yağıyor. Sabah hava güzeldi şemsiyemi almadım. Şu anda kar saçlarımı ıslattı” dedi.
  Öte yandan, Bahçesaray başta olmak üzere Başkale, Çaldıran, Gürpınar ve Muradiye ilçelerinde gece saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı nedeniyle 37 mahalle ve 51 mezraya ulaşım sağlanamıyor. Ulaşıma kapanan yolların açılması için Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 02.01.2018 14:50
Anahtar Kelimeler:
Erzurum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24