3 bin yıl sonra görücüye çıktılar

Ağrı’da 7 yıl önce düzenlenen operasyonlarda ele geçirilen Urartular dönemine ait 3 bin yıllık tarihi eserler, Kars Müzesi’nde ilk kez ziyaretçilerle buluştu.

02 Şubat 2022 Çarşamba 11:46
506 Okunma
3 bin yıl sonra görücüye çıktılar

MÖ 8’inci yüzyıldan kalma, kaburga gövdeli kaplar, dini ritüellerde kullanılan gümüş ve bronz sitular, at alınlığı ve göğüslük ile yuvarlak formlu metal aksamdan oluşan eserlerin 10’u müzede sergilenmeye başlandı. Kars Müzesi Müdürü Arkeolog Yavuz Çetin, depodaki 88 eserden 10’unun ziyaretçilerle buluştuğunu belirterek şunları söyledi:

3 bin yıl sonra görücüye çıktılar

“Sergimizin amacı özellikle bu dönemlerde şehrimize yoğun gelen ziyaretçilerimizin depomuzda ne tür eserlerimizin olduğunu, sadece daimi olan sergiler dışında geçici olan sergilerimizi de görerek, bu bölgenin ne kadar zengin bir kültürel varlığa sahip olduğunu göstermektir” dedi. Eserler, 31 Mart tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

3 bin yıl sonra görücüye çıktılar

DHA

Anahtar Kelimeler:
TarihTarihi EserUrartular
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24