15 Temmuz Gününü Unutmayacağız!

Bundan tam 2 yıl önce - 15 Temmuz 2016 Gecesi - FETÖ (Fethullatçı Terör Örgütü) tarafından bulunulan darbe teşebbüsünü halkın iradesi geri püskürttü.

15 Temmuz 2018 Pazar 16:06
975 Okunma
15 Temmuz Gününü Unutmayacağız!

Bundan tam 2 yıl önce - 15 Temmuz 2016 Gecesi - FETÖ (Fethullatçı Terör Örgütü) tarafından bulunulan darbe teşebbüsünü halkın iradesi geri püskürttü. O gün sokağa çıkan kimse din, dil, köken ve düşünce ayrımı yapmaksızın Türkiye Cumhuriyeti vatan toprağını hep birlikte müdafaa etti.

Bu karanlık gecede vatanı için canını hiçe sayan, şehit düşenleri unutmayacağız. 

TRT ekranın üzerinde zorla yaptırılan darbe bildirisi ile Türkiye Cumhuriyeti halkı şaşkına döndü. Dönemin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşı sokağa çağırmasıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne giden vatandaşlar ve kendi muhitlerinde sokağa çıkan vatandaşlar vatan için göğüslerini siper ettiler ve nöbet tuttular. 15 Temmuz Gecesi Göktürk Halkı da Göktürk Karakolu önünde sabaha kadar nöbet tuttu. Göktürklü sakinlerden 15 Temmuz Şehitler Köprüsü -o günkü ismiyle Boğaziçi Köprüsü - ne giderek bu hain saldırı karşısında dik duruşta yer alan isimlerden birisi de Resul Kavraz idi. 15 Temmuz Gazisi Resul Kavraz o geceyi bize tekrar anlattı. Röportajımız Göktürk Gazetesi Ağustos sayısında. 

15 Temmuz
Sağdaki Resul Kavraz

Göktürk'teki karakolda görevde bulunan Göktürk Karakol Amiri Mustafa Komiser ile brlikte 10 polis memuru bulunuyordu. Bu sayıdan 10'larca kat daha fazla Göktürk sakini karakolda desteğini gösterdi. 

Göktürk Dergisi olarak o gece 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde ve Göktürk Karakolu önünde vatanı için nöbet tutan ve canını hiçe sayarak şehit düşen herkese Allah'tan rahmet diliyoruz. Sizleri Tüm Türkiye ve Göktürk Halkı olarak unutamayacağız.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 15.07.2018 16:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.