Kurabiye Canavarı'nın Hikayesi

Butik Pastacılık nedir?

14 Mart 2019 Perşembe 17:16
1966 Okunma
Kurabiye Canavarı'nın Hikayesi

Merhaba sevgili Göktürk Dergisi okurları; farklı bir dalda eğitimini aldığım mesleğim, farklı hobilerim varken Butik Pastacılık ’a ilgi duymam tamamen bir tesadüftür. Rusya’dan gelen Özbek asıllı yardımcımın aslında 20 yıllık bir pastacı olduğunu öğrendiğimde ilk başlarda bunu pek önemsememiştim. Ama gelgelelim güzel sanatlar mezunu olmamın pastacılık için çok önemli bir vasıf olduğunu bana gösterdiği örneklerle görmemin yanı sıra evde çocuklarımız için yaptığımız doğum günü pastası denemelerinin adeta profesyonel bir elden çıkmış gibi sonuçlar vermesi üzerine bu işi yapabileceğimize olan inancım kesinleşti.

20 yıllık bir pastacının reçeteleri ve benim renkler, şekiller üzerindeki hakimiyetim başarılı sonuçlara ulaşmamıza neden olurken.. bir de mesleğim harici hiç düşünmediğim bir alanda zanaat sahibi olma yolunda ilerliyorum. Bir süre önce İstanbul Gastronomi Merkezi’nde temel pastacılık eğitimimi tamamladım. Şu anda dünya çapında pek çok pasta şefi ve tasarımcılarının da kullandığı farklı teknikleri öğrenerek kendimi geliştirmeye, deneyimlemeye devam ediyorum.

Ayşe, Fatma Butik Pastacılık v.b. gibi kişi ismi kullanmak yerine geçmişten akıllarımızda yer etmiş o sevimli kuklayı markamız yapmak istedik. Pastayı 1 kişi bile yapsa, tek kişilik ekip işi olarak görmekteyim. Çünkü her pastanın malzeme alışverişinden tutun, pandispanyasının pişirilmesine, kremasının hazırlanmasına, dış tasarımının figürlerinin hazırlanmasında, pastanın adrese teslim edilmesinde mutlaka çevrenizdekilerin de katılımı oluyor. Ve dilerim Kurabiye Canavarı bir gün büyük bir aile, bir pasta atölyesi, belki de bir hayaller pastanesi olur.

Bir pastanın üzerinde hayal gücünüzün sınırlarını zorlayarak neler yapılabileceğini görmek benim bu mesleğe hem saygı duymama, hem de aşık olmama neden oldu.

Butik Pastacılık nedir?

Butik pastane katkı malzemelerinin ve hazır karışımların kullanılmadığı, kimi zaman sadece sipariş üzerine kişiye özel üretim yapan, vitrininde mevsimin ve bölgenin sunduğu taze malzemelerle hazırlanmış hususi tatlar sergiler.

Alışılmış pastane konseptinin dışında, daha modern ve kişiye özel hizmet sunan butik pastacılık, butik pasta sayesinde pastacılığın tasarımsal bir boyutunu oluşturuyor. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’de hızla gelişerek adından söz ettiren bu sektörü en iyi açıklayan tanım ise şüphesiz ‘Haute-Coutre’ pasta üretimi. Fransa ve Amerika başta olmak üzere diğer ülkelerde geçmişi daha eskiye dayanan ve Türkiye’de pastacılık sektörünün yeni kulvarı olarak adlandırılan butik pastacılık, gelen talep doğrultusunda, kişiye özel hazırlanarak yaratıcılığın sınırlarını zorluyor.

Kurbaiye Canavarı

Kurabiye Canavarı Alkım Işık Körükçü
Cake Designer ve Kurabiye Canavarı Kurucusu

Mail: [email protected]

Web Sitesi  www.kurabiyecanavari.org

Instagram: butikpasta_tasarim

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.