Atölye Pixiu 2 Yıldır Göktürk'te Sizlerle...

     Merhaba; artık birçok ailemizin bildiği gibi Atölye PIXIU olarak 2017 yılının ekim ayından beri Göktürk’te anne ve çocuklarla birlikteyiz.

13 Şubat 2019 Çarşamba 19:34
976 Okunma
Atölye Pixiu 2 Yıldır Göktürk'te Sizlerle...

     Merhaba; artık birçok ailemizin bildiği gibi Atölye PIXIU olarak 2017 yılının ekim ayından beri Göktürk’te anne ve çocuklarla birlikteyiz. Öncelikle şunu söylemek isterim ki bize kucak açan, kabullenen, benimseyen ve açıldığımızdan bu yana bizimle birlikte olan ve bize yeni yeni katılan tüm ailelerimize çok teşekkürler. Aile gibi olduğumuzu hissetmek, samimi sohbetlerimiz ve en önemlisi en kıymetliniz olan çocuklarınızı bizlere güvenerek emanet etmeniz benim için büyük bir mutluluk ve doğru yolda olduğuma dair inancımı daha da güçlendiriyor.

      Bizi belki de henüz tanımayan ailelerimiz için kendimi bir kez daha tanıtmak isterim. İsmim Aylin Doğan Ömür. Okul öncesi öğretmeni ve Eğitim Yönetimi ve Denetimi yüksek lisans mezunuyum. Yazarı olduğum ve yayınlanan 10 tane çocuk hikayem var (umuyorum devamı da gelecek). Ve bir anneyim. Mesleğimi çok seviyorum. Ne kadar fazla çocuğumuzda güzel anılar biriktirip, onlara faydalı olabilirsek o kadar iyi diye düşünüyorum. 

      

      Atölye PIXIU nedir, kimdir diye soracak olursanız kendimizi ve felsefemizi kısaca şu şekilde açıklayabilirim:

      Atölye PIXIU; çocukların yaratıcı ve kendilerine özgü bir dünyaları olduğuna inanır. Bireysel farklılıkları önemser. Belli bir disiplin içindeki özgürlüğün çocukların, sınırları ve kendilerini tanımasında önemli olduğunu düşünür ancak; ödül-ceza kavramından hoşlanmaz. Çocukların ceza yerine, davranışlarının sorumluluğunu alarak büyümelerinin onlar için çok daha yararlı olduğunu düşünür. 

      Çocuklara karşı kullanılan iletişim dilinin, onların karakter gelişiminde çok önemli olduğuna inanır. “Ben dili”nin, çocuğun duygularını kabul etmenin, anlamanın ve geri yansıtmanın sihirli bir gücü olduğunu düşünür.   

      Oyunun, çocuğun en önemli ihtiyaçlarından biri olduğu felsefesini benimser ve çocukların kendiliğinden, özgün keşifler yapabildiği doğal oyun ortamlarından yanadır. 

      Peki neler oluyor Atölye PIXIU’da? 

      Haftanın 5 günü düzenli devam eden farklı yaş grupları için oyun gruplarımız (9-13 ay, 14-24 ay, 2-3yaş, 3-4yaş)

      Cumartesi günleri 18aydan 14 yaşa kadar farklı yaş grubu çocuklarımıza hitap eden saatlik atölyelerimiz (masal atölyesi, ritim hareket atölyesi, kurabiye süsleme atölyesi, taş boyama atölyesi, yaratıcılık ve sanat atölyeleri ve daha birçoğu…)

      Annelerimiz için atölyelerimiz (seramik boyama, heykel, resim, kurabiye vb…)

      Seminerlerimiz (oyunun önemi, istismar, olumlu davranış geliştirme vb…)

      Haftanın 6 günü -işte tam da çocukların doğal, kendiliğinden oyunlar oluşturdukları:)- serbest oyun alanımız var.

      Büyük yaş grubu çocuklarımız için de haftaiçi düzenli dvam edecek olan  resim atölyeleri var programımızda. 

      Ayrıca doğumgünü organizasyonlarımız ve belirli aralıklarla çocuklar için yaptığımız eğlenceli partilerimiz oluyor. 

      Oyun gruplarında neler yaptığımız da çok soruluyor;

      Her hafta farklı etkinlikler yapıyoruz (titizlikle planlanan bir program).  Her atölyede çocukların tüm gelişim alanlarını desteklemeye yönelik çalışmalar oluyor. 

Atölyelerimizde; 

Sanat etkinliği

İnce motor becerileri çalışmaları

Bilişsel çalışmalar (renk, şekil, kavram vb.)

Müzik & Ritim

Hareket

Hikaye/ Deney/ Gölge Oyunları/ Mutfak etkinlikleri gibi etkinlikler yer alıyor.

      Biz Atölye PIXIU olarak annelerimize keyifli bir mola verecekleri, nefes alacakları bir alan yaratmak ve çocuklarımıza da kaliteli ve oyunla iç içe, eğlenceli zamanlar kazandırmak istiyoruz. Çocuklarımızın bu yılları çok kıymetli, çok değerli. 

      Tüm çocuklarımızın hep iyi insanlarla karşılaşmaları, mutlu bir ömür sürmeleri dileklerimizle! 

Atölye Pixiu

Adres: Göktürk Merkez Mahallesi, Manolya Sokak, Çamlık Cd. No:3 Eyüpsultan/İstanbul

Telefon: 0544 259 17 05

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.