Yeni Emeklilere 2000 TL

Milyonlarca emekli vatandaş Ramazan Bayramı ikramiyesini alırken, diğer yandan yeni olan emekli vatandaşların da ikramiye alıp alamayacağı da merak ediliyordu. Açıklanan bilgilere göre bu ay ve Mayıs ayında yeni emekli olanlar ikramiyelerden de yararlanabilecek. Yeni SSK ve Bağkur emeklileri bu ikramiyeleri alma şartları nelerdir? Konuyla ilgili son dakika gelişmelerinin detayları belli oldu...

27 Nisan 2020 Pazartesi 11:51
1131 Okunma
Yeni Emeklilere 2000 TL

Milyonlarca emekli vatandaş 7-11 Nisan tarihleri arasında Ramazan Bayramı ikramiyelerini alırken, diğer yandan bu ay ve Mayıs ayı içerisinde yeni emekli olacak olan vatandaşlar da Ramazan Bayramı ikramiyelerinden yararlanabilecek. Peki ikramiyeleri alma şartları nelerdir? SSK ve Bağkur emeklilerini ilgilendire haberin detayları...

DİLEKÇEYE DİKKAT!

Takvim'in bir haberine göre, ödemelerin erkene alınmasının emeklilik için gün sayanları olumsuz etkilememesi için, torba yasayla düzenleme yapıldı. İkramiye almak için 'ödemenin yapılacağı tarihte gelir ve aylık almak' şartı, 'bayramın içinde olduğu ayda gelir ve aylık almak' şeklinde değiştirildi.

Ramazan Bayramı bu yıl 24-26 Mayıs tarihlerinde olduğundan dolay, Nisan ve Mayıs ayında emekli olanlar da Ramazan Bayramı ikramiyesini alabilecek. Yani Ramazan Bayramı'na kadar emekli olan vatandaşlar 2 ikramiyeden de yararlanabilecek. Burada en önemli şartı ise, tüm şartları tamamlayanların en geç Nisan ayı sonuna kadar emeklilik dilekçesini vermesidir.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban Bayramı bu yıl 27-30 Temmuz tarihlerine denk gelmektedir. Buna göre aynı şekilde Haziran ve Temmu ayında emekli aylıkları bağlananalar da bu yıl Kurban Bayramı ikramiyesi olan bin lirayı alabilecek.

PEKİ HANGİ EMEKLİ NE KADAR ALACAK?

Emekli: 1.000 TL
Ölüm aylığı (% 75): 750 TL
Ölüm aylığı (% 50): 500 TL
Ölüm aylığı (% 25): 250 TL

2 aylık alana: En yüksek ödeme getiren dosya üzerinden...

Sürekli iş göremezlik ödeneği alana: İş göremezlik derecesi oranında...

Sadece yeni emekliler değil, Nisan ve Mayıs'ta sürekli iş göremezlik ve ölüm aylığı bağlananlar da Ramazan Bayramı ikramiyesini alabilecek.

Sabah

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24