SSK ve Bağ-Kur Emeklilerinin Maaşlarına Asgari Ücret Ayarı: En Az 2 Bin 20 Lira Olacak

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine maaş iyileştirmesi için düğmeye basıldı. Emeklilerin, ikramiye dahil aylık gelirinin, en az asgari ücret seviyesinde olması sağlanacak. Formül hayata geçerse, en düşük SSK emeklisi aylığında 600 liralık artış olacak.

26 Şubat 2019 Salı 11:28
619 Okunma
SSK ve Bağ-Kur Emeklilerinin Maaşlarına Asgari Ücret Ayarı: En Az 2 Bin 20 Lira Olacak

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, yılda 2 kez enflasyon oranında zam, bayramlarda ise ikramiye alıyor. Bu kapsamda taban maaşlara bakıldığında; en düşük Bağ-Kur emeklisi maaşının bin 595, Bağ-Kur Tarım emeklisi maaşının bin 189, 2000 yılı öncesi SSK emeklisi maaşının bin 818, 2000 yılı sonrası SSK emeklisi maaşının bin 125, memur emeklisi maaşının ise 2 bin 379 lira seviyesinde olduğu görülüyor.

TABAN BİN LİRA OLDU

Bu tablonun dışında, bin liranın altında maaş alan 150 bin emeklinin aylığı, yeni yasayla yükseltildi. Ancak iyileştirme çalışmaları bununla da sınırlı kalmayacak. Taban maaşları daha da yukarı çekmek için çalışmalar sürecek. Önümüzdeki dönemde taban maaşın asgari ücret seviyesine çekilmesi de söz konusu olabilecek. Bu formüle göre; asgari ücretin altında maaş olmayacak.

EN DÜŞÜK SSK EMEKLİSİ AYLIĞINA 600 TL ZAM

Özellikle 2000'den sonra emekli olan SSK'lılarla, Bağ-Kur tarım emeklilerinin maaşlarında ciddi oranda zamlar ortaya çıkacak. Güneş gazetesinde yer alan habere göre; 2 bin 20 lira seviyesine yükselen asgari ücret, emekli maaşlarının da (ikramiye dahil) tabanını oluşturacak. Formül hayata geçerse, en düşük SSK emeklisi aylığında yaklaşık 600 liralık artış olacak.

İKİNCİ FORMÜL, ZAM FARKLILIKLARININ ORTADAN KALDIRILMASI

Emekli aylıklarını iyileştirmek için ikinci formül, zam farklılıklarının ortadan kaldırılması. Sosyal güvenlik kurumlarının tümü, SGK çatısı altında birleştirildi. Ancak gerek emeklilik hesaplamaları, gerekse zam kararları hala farklı uygulanıyor. Bağ-Kur ve SSK enflasyonu beklerken, Emekli Sandığı emeklileri, toplu sözleşmeye bağlı bulunuyor. Tüm emeklilerin toplu sözleşmeyle belirlenen rakam üzerinden zam alması için çalışmalar devam ediyor.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 26.02.2019 11:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24