Halka Arzlar İçin Yeni Tebliğ

Sermaye Piyasası Kurulu, ilk kez halka arz edilecek şirketler için aktif toplamı ve net satış hasılatı koşulu getirdi.

26 Ocak 2018 Cuma 09:45
536 Okunma
Halka Arzlar İçin Yeni Tebliğ

Sermaye Piyasası Kurulu, ilk kez halka arz edilecek şirketler için aktif toplamı ve net satış hasılatı koşulu getirdi.Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), pay tebliğinde değişikliğe gitti; halka arz olacak şirketlerin aktif toplam ve net satış hasılatı koşullarını karşılaması gerekecek.

Buna göre, halka arz olacak bir şirketin aktif toplamının 10 milyon Türk Lirasından, net satış hasılatının da 5 milyon Türk Lirasından az olmaması şartı aranacak.Yatırım ortaklıkları bu koşulun dışında bırakıldı.

SPK

Söz konusu şartlar, genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçeli idareler, özelleştirme kapsamındaki ortaklıklar ve kamunun ortaklığının bulunduğu ortaklıklar için de uygulanmayacak.Tebliğ, bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

Sabah

Son Güncelleme: 26.01.2018 10:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24