Emekliye Yüzde 4 Ek Ödeme

Her ay emekliler, net maaşın yüzde 4'ü, yüzde 5'i oranında ek ödeme de alıyor. Şuan 53 ile 215 lira arasında değişen ek ödemeler, Temmuz ayında alınacak zam sonrası artacak.

04 Mart 2019 Pazartesi 10:01
585 Okunma
Emekliye Yüzde 4 Ek Ödeme

Emeklilerin aldığı ek ödeme de bir gelir sınırı bulunuyor. Yılın ilk yarısı için bu sınır bin 224 lira oldu. Yani maaşı bin 224 liranın altında olanlar yüzde 5, üstünde olanlar yüzde 4 ek ödeme alıyor.

TEMMUZ'DA ARTACAK

Halen SSK ve Bağ-Kur emeklilerine aylık 53 ile 215 lira arasında ek ödeme veriliyor Ek ödeme tutarı, zamlanan yeni maaş üzerinden hesaplanacağı için Temmuz'da artacak. Yüzde 5 ek ödeme sınırı da memur maaş katsayısındaki artışla yükselecek. Böylece emeklilerin Temmuz'da hem maaşı hem de ek ödeme tutarı artmış olacak.

EMEKLİLER YÜKSELTİLMESİNİ İSTİYOR

Ayrıca ek ödeme oranının artırılması da gündemde. Emekliler, yüzde 4-5'lik oranın günümüzde düşük kaldığını belirterek, yükseltilmesini istiyor. Türkiye Emekliler Derneği de "Ek ödeme oranı en az yüzde 8-9 olsun" diyor.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 04.03.2019 18:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24