Dünyada "Tether" İşlemlerinde Lider Türk lirası!

Türk lirası, dolar ve euroyu geride bırakarak Tether çaprazında en çok işlem gören resmi para birimi oldu.

13 Ocak 2022 Perşembe 09:37
981 Okunma
Dünyada "Tether" İşlemlerinde Lider Türk lirası!

Dow Jones’un CryptoCompare verilerine dayandırdığı haberine göre, Türk lirası dolar ve euroyu geçerek Tether çaprazında en fazla işlem gören resmi para birimi oldu.

Dow Jones’a konuşan Bitlo Dijital Pazarlama Direktörü Esra Alpay, geçtiğimiz çeyrekte kullanıcılarının önemli derecede arttığını belirterek “Türk lirasındaki oynaklık ve son aylarda yükselen enflasyon yatırımcıların kripto paraları kârlı yatırım araçları olarak görmesine yol açtı” dedi.

What Is the Dow Jones Industrial Average? | Money

Türk lirası 2021 yılında dolar karşısında yüzde 40’tan fazla değer kaybederken bir yandan dolar kuru da 7,40 seviyelerinden 13’ün üzerine tırmanmış durumda. Türk lirasındaki değer kaybının son çeyrekte hızlanmasıyla Borsa İstanbul (BİST) ve Türk lirası arasındaki ilişki de tersine dönmüştü.

Kripto para borsalarında işlem gören ve sabit coin olarak doların ikamesi olan Tether’in Türk lirası karşısındaki değeri ile doların Türk lirası karşısındaki değeri arasındaki fark da Aralık ayı başında kripto para piyasaları ve kurdaki oynaklıkla açılmıştı.

Daha önceki işlemlerde haftasonları Tether - Türk Lirası çaprazı ve Dolar - Türk Lirası çaprazı arasında fark, artış gösterdikten sonra haftaiçi iki çaprazın da seviyesi neredeyse eşitleniyordu.

Fakat iki parite arasındaki fark Bitcoin’in sert düşüş yaşadığı 4 Aralık haftasonu neredeyse 1 TL’ye kadar ulaşmıştı.

Usta Analist Tether'in (USDT) Çökeceğini Söyledi! Peki, Bitcoin'e Etkisi Ne  Olabilir? • Coinkolik

Özellikle Türkiye'de ikamet edenler, kurlardaki aşırı oynaklıktan rahatsız olmuş ve paralarını değer kaybetmemesi için dövize yatırmak istemişti.

Banka üzerinden döviz alım/satım işlemi gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar, bankaların döviz kurlarında 1 - 1.5TL'yi bulan "makas" yüzünden paralarını kripto para borsalarına USDT olarak yatırmaya karar verdi, tabii USDT hakkında bilgisi olmayan vatandaşlar, bankaların büyük makas aralıklarına maruz kaldı.

Göktürk Dergisi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24