Dolar İçin Yapılan Yıl Sonu Tahminleri Göz Korkutuyor!

Hazîran ayında gördüğü zirvesinden sonra yataya bağlamış ve zirve seviyesini tekrar görememiş olan dolar, güne sert başladı. Yıl sonu tahminlerine birlikte bakalım.

17 Eylül 2021 Cuma 12:54
674 Okunma
Dolar İçin Yapılan Yıl Sonu Tahminleri Göz Korkutuyor!

Dolar/TL paritesi üzerine tahminlerde bulunmuş olan İsviçre merkezli finans devi UBS, haziran ayının sonlarındaki büyük sıçramanın ardından kur üzerine tahminlerini daha da yükseklere taşımıştı. Dolar üzerindeki büyük çaplı sıçramalar yatırımcıların gözünü korkutsa da halâ dolar kuru hakkında pozitif tahminleri olan yatırımcılar mevcut elbette.

Dolar mevcut olarak 8.60 TL bandında işlem görüyor, yatırımcılar fâizin düşürülmesi durumunda doların 9.5 bantlarına çıkacağını iddia ediyor, Merkez Bankası ise kura diğer herkese nazaran biraz daha olumlu yaklaşıyor.

Dolar TL karşısında tüm zamanların en yüksek rakamına ulaştı

TCMB Anketinde TÜFE beklentisi yükseltildi!

Merkez Bankası (TCMB) anketinde yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 16,74'e yükseldi. yıl sonu dolar tahmini ise 8,94'e düşürüldü ve ardından 8,92'ye geriledi.

12 ay sonrası TÜFE beklentisi bir önceki anket döneminde %12,48 iken, bu anket döneminde %12,94’e yükseldi.

12 ay sonrası dolar beklentisi ise bir önceki anket döneminde 9,37 TL iken bu anket döneminde 9,56 TL'ye çıktı.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 17.09.2021 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24