Dolar Haftanın Son İşlem Gününe Sert Düşüşle Başladı

Dün 6,80 lira seviyesine kadar çıkan ve bu sabah 6,60 liranın üzerinde açılış yapan dolar kuru, ilerleyen saatlerde 6,39 lira seviyesine kadar geriledi.

31 Ağustos 2018 Cuma 11:02
664 Okunma
Dolar Haftanın Son İşlem Gününe Sert Düşüşle Başladı

Yurtiçi piyasaların dün tatil olduğu günde 6,80 seviyelerine tırmanan, bu sabah ise serbest piyasada 6,60'nın üzerinde işlem gören dolar/TL'de aşağı yönlü hareket hız kazandı. Kur yüzde 4'e yakın geri çekilmeyle 6,39 seviyelerine indi. Aynı dakikalarda euro/TL ise 7.46 seviyesinde.

MERKEZ BANKASI BAŞKAN YARDIMCISININ AYRILIĞI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Gelişen ülke paralarındaki değer kaybının baskısını hissederek zayıflayan TL'deki düşüş kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türk bankalarıyla ilgili yaptığı açıklama ve Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Erkan Kilimci'nin görevinden ayrıldığı haberleriyle hızlandı.

MEVDUAT HESAPLARINA VERGİ DÜZENLEMESİ

Öte yandan bu sabah mevduatlardaki vergide değişikliğe gidildi. TL vadeli mevduatlar için vergi oranı düşürülürken, döviz vadeli mevduatlarda artırıldı. Vadeli mevduat hesaplarından alınan vergi ve stopaj oranlarında 3 ay sonra yeniden eski oranlar kullanılacak.

Bugün yurt içi piyasalarda açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, yurt dışında Euro Bölgesi enflasyon ve işsizlik rakamı, ABD tarafında ise tüketici güven endeksi verisi takip edilecek.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 31.08.2018 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24