Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika haberi! Bakan Selçuk'tan asgari ücret zammı açıklaması...

Türkiye'deki milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı ile ilgili son dakika haberi geldi.

26 Kasım 2020 Perşembe 15:43
825 Okunma
Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika haberi! Bakan Selçuk'tan asgari ücret zammı açıklaması...

Türkiye'deki milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı ile ilgili son dakika haberi geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücret tespit komisyonunun toplanacağı tarihi duyurdu. Bakan Selçuk, "2021'de uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantı 4 Aralık'ta yapılacak" dedi. Söz konusu haber sonrası internet üzerinden 'asgari ücret zammı ne kadar olacak?' 'asgari ücret tespit komisyonu ne zaman toplanacak' sorgulamaları hızlandı. Bakan Selçuk daha önce yaptığı açıklamada, "Bu yıl asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini diliyorum" sözlerini kullanmıştı. İşte asgari ücret zammı hakkında son dakika haberi...

Asgari ücret zammı ile ilgili milyonların merakla beklediği kritik tarih açıklandı. Asgari Ücret Komisyonu 81 milyonu yakından ilgilendiren asgari ücret için 4 Aralık'ta toplantılarına başlayacak. Asgari ücret şu an net 2 bin 324 lira 709 kuruş ve brüt 2 bin 943 lira olarak uygulanıyor. Bakan Selçuk geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edileceğini söylemişti. Peki asgari ücret nasıl belirleniyor? Asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte son dakika asgari ücret haberinin detayları...

İLK TOPLANTI 4 ARALIK'TA YAPILACAK

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk asgari ücret zammı hakkında "2021'de uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantı 4 Aralık'ta yapılacak" dedi. Bakan Selçuk geçtiğimiz ay "Bu yıl asgari ücretin tüm tarafların uzlaşısı ile tespit edilmesini diliyorum" demişti.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR

Asgari ücreti, yasa gereği 5'er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Bu komisyonda, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) temsil ediyor.

Sabah

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24