AGİ'den Kaç Çalışan Yararlanabilecek?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, asgari geçim indirimi (AGİ) desteği ile ilgili bilgi verdi. AGİ'den 6 milyon 245 bin 325 çalışanın yararlanacağını bildiren Bakan Ağbal, düzenlemenin 18 milyon civarında bir nüfusu doğrudan etkilediğine dikkat çekti.

14 Şubat 2018 Çarşamba 14:22
597 Okunma
AGİ'den Kaç Çalışan Yararlanabilecek?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, asgari geçim indirimi (AGİ) desteği ile ilgili bilgi verdi. AGİ'den 6 milyon 245 bin 325 çalışanın yararlanacağını bildiren Bakan Ağbal, düzenlemenin 18 milyon civarında bir nüfusu doğrudan etkilediğine dikkat çekti. Ağbal, 2 yıldır geçici olarak uygulanan düzenlemenin kalıcı olacağını da belirtti.

Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde (KHK) Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda devam edildi.

AGİ

6 MİLYON 245 BİN ÇALIŞAN YARARLANACAK

Maliye Bakanı Naci Ağbal, düzenleme kapsamında, asgari geçim indirimi desteğinden 6 milyon 245 bin 325 çalışanın yararlanacağını belirterek, "Yani çocuklarıyla eşleriyle 18 milyon civarında bir nüfusumuzu, vatandaşımızı doğrudan etkileyen bir düzenleme maddesidir."

Bakan Ağbal, şu bilgileri verdi:

"Bu yapılan düzenleme neticesinde bekar veya evli, eşi çalışan bir kişi eylül ayında 36,3, ekimde 86,3, kasımda 86,3, aralıkta 86,3 lira her ay bir ilave vergi indirimi almış olacak. Evli, eşi çalışan bir çocuklu kişi eylülde 13,4, ekimde 63,4, kasımda 63,4, aralıkta 63,4 lira vergi indirimi alacak. Evli, eşi çalışmayan kişi eylülde 5,8, ekimde 55,8, kasımda 55,8, aralıkta 55,8 lira vergi indiriminden faydalanacak. Evli, eşi çalışan iki çocuklu kişi ekimde 40,6, kasımda 40,6, aralıkta 40,6 lira vergi indirimi almış olacak. Evli, eşi çalışmayan bir çocuklu kişi, ekimde 33, kasımda 33, aralıkta 33 lira vergi indirimi alacak. Evli, eşi çalışmayan 2 çocuklu veya evli, eşi çalışan üç çocuklu kişi için ise ekim, kasım, aralıkta 10,1'er lira vergi indirimi uygulanacak.

KALICI HALE GETİRİLECEK

Dolayısıyla burada hükümet olarak son 2 yıldır geçici olarak yapmış olduğumuz düzenlemeyi bundan sonra kalıcı bir düzenleme olarak hayata geçirmiş olduk. Asgari geçim indirimi uygulamasına, aslında bir noktada asgari geçim standardı benzeri bir yapıyı da getirmiş olduk."

AGİ 2

9 MADDE KABUL EDİLDİ

Komisyon toplantısında tasarının 9 maddesi kabul edildi. Buna göre, öğrenim gören çocukların, anne veya babasından dolayı kazandıkları pasaport hakkı, çalışması halinde de devam ettirilecek.

Tasarıyla amme borçlusunun hacizli malı üzerinde tasarrufuna imkan verilmek suretiyle kamu alacaklarının tahsilatında etkinliğin artırılması amaçlanıyor. Haczedilen malların ilgili kanuna göre tespit edilen değeri esas alınarak tahsilat yapılması ve buna bağlı olarak haczin kaldırılabilmesine imkan veriliyor.

Buna göre, Maliye Bakanlığına bağlı tahsilHacizli malın ilgili kanunda sayılan mallardan olması. Hacizli mala biçilen değer ile yüzde 10 fazlasının, ilk sırada haciz tatbik eden tahsil dairesine ödenmesi. Hacizli mala ilişkin takip masraflarının ayrıca ödenmesi. Hacze karşı dava açılmaması veya açılmış davalardan vazgeçilmesi. dairelerince haczedilen mal üzerindeki hacizler şu şartların sağlanması halinde kaldırılacak: ""

Haczin kaldırılması halinde aynı mala, haczin kaldırıldığı tarihten itibaren üç ay müddetle haciz tatbik edilemeyecek. Bu düzenlemeden yararlanmak üzere başvuruda bulunarak hacze karşı açtığı davalardan vazgeçen borçlunun, haczi kaldırılan mal ile ilgili açtığı davalar mahkemelerce incelenmeyecek.

İnternet Medyası

Anahtar Kelimeler:
Agi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24