Nadide Sultan Röportajı Sizlerle

Nadide Sultan ile hamilelik döneminden oğlu Kaan sonrası hayatındaki değişimlere bir çok konuyu konuştuğumuz özel röportajımız sizlerle.

29 Ağustos 2020 Cumartesi 11:16
2450 Okunma
Nadide Sultan Röportajı Sizlerle

Nadide Sultan ile hamilelik döneminden oğlu Kaan sonrası hayatındaki değişimlere bir çok konuyu konuştuğumuz özel röportajımız sizlerle.

Hamile olduğunuz haberi eşiniz ile nasıl paylaştınız?

  • Aslında eşim haberi merakla bekliyordu ama birden ağlamaya başladım. O da olumsuz bir haber alacağımı sandı. Sonra bir ara ağlamamı durdurup söyleyebildim sürekli “Ben biliyordum zaten“ diyordu.

Hamilelik döneminiz nasıl geçti?

  •  İlk üç ay biraz bulantı ve uyku hali hamileler için bir klasik sanırım. Tabii genel bir duygusallık oluyor. Herşeye ağlıyorsun. Dördüncü aydan sonra uykusuzluk ve genel bir sevgi taşması oldu. Sürekli karnıma bakıp inanamıyordum bir bebeğimizin olacağına.

İlk aş ermenizi anlatabilir misiniz?

  • Aslında mide bulantısına bağlı olarak belli şeyleri çok tüketiyordum. Özellikle ayvaya 1 bütün limon sıkıp tuzluyor, biraz suyun içinde bekletip bol limonlu olarak yiyordum. Özellikle tek bir markanın çubuk krakeri... Hakan o çubuk krakeri bulmak için bir gece baya uğraştı. Bu mu diye bana resim atıyordu ben de hayır o değil o değil diyordum. En son zafer fotoğrafı diye istediğin markayı buldu ve bana fotoğrafını attı. O fotoğrafı hala saklıyorum.

Doğumunuzu normal mi yoksa sezeryan mı olarak mı geçirdiniz?

  • Hep normal doğum yaparım ben derdim. Benimle dalga geçerlerdi. Ben şan dersi de verebildiğim için diyafram nefesi iyi biliyorum. O da doğum sırasında çok yardımcı oluyor. Bir doğum koçu ile çalıştım. Sevgili Aslı, belli hareketleri çalıştırdı. Sanal olarak doğum anını bile çalıştık. Doktorum son dakika sezeryana gidebiliriz dedi. Ama 10 saat sancı çektikten sonra normal doğuma gittim. Epidural istememiştim, tamamen normal doğum olsun diye. Son yarım saat “Epidural istiyorum” dedim ama artık iş işten geçmişti. 45 dakika süren bir macera ile Kaan’ı kollarıma aldım. Eşimde doğuma girdi. Çok etkilendi ve çok duygulandı.

Hamilelik döneminde kaç kilo aldınız?

  • Hamileliğin son 2-3 ayında bol bol yemeyi düşünüyordum. İstediğim kadar yiyebilmek için bahanem hazırdı, fakat son aylarda şiddetlenen hipoglesimi ataklarından dolayı yediklerime çok dikkat etmek zorunda kaldım. İstediğim gibi yiyemedim. Hamilelik sürecinde 13 kg aldım.

“TAM ZAMANLI ANNEYİM“

Hamilelik sonrası kiloları nasıl verdiniz?

  • Aslında sihirli cümle, tam zamanlı annelik. Ben her zaman yardımcı bayanlara şunu söyledim “Bebeğime ben bakacağım, siz bana yardımcı olacaksınız.“. Elimden geldiğince de öyle yaptım ilk aylarda konsere gitmedim. Sonrasındaysa 12 saatten fazla kalacağım yerlere - yani şehir dışı konserlerime - Kaan’ı götürdüm. Genel olarak neredeyse her şeyle kendim ilgileniyorum. Yemeklerini zaman zaman pişiremezsem bile nasıl olacağını anlatıyorum. Muhakkak ben yedirmeye çalışıyorum. Bu yoğunluk kolaylıkla kilo vermenizi sağlıyor

Çocuğunuzu ilk kucağınıza aldığınız da ne hissettiniz?

  • Ben heyecandan olsa gerek Kaan’ın sesini duyamadım Ve çok endişelendim. Babası net olarak hım hım diye homurdandığını, ağlamadığını söylüyor. Sonra hemen kucağıma verdiler. Bir an inanamadım. Ağzından köpükler çıkan koca dudaklı çekik gözlü bir bebek kollarımdaydı. Çok şaşkındım. Sonra da hiç kucağımdan bırakamadım.

“ANNE OLMAK HAYATINDA HABERDAR OLMADIĞIN BİR BOŞLUĞUN DOLMASI GİBİ“

Anne olmayı nasıl tarif edebilirsiniz?

  • Tarifi zor. Sanki daha önceden hayatında bir boşluk var ve bu boşluktan haberdar değilsiniz. O boşluğu bebeğiniz dolduruyor ve gelince tamamlanmış hissediyorsunuz.

Pandemi sürecinde malum çocuklar da sıkıldı. Sizin evde nasıl etkinlikler oldu?

  • Kaan’ı mümkün olan tüm ev içi çalışmalarına katarak eğlendirmeye çalıştık. Mesela beraber ekmek hamuru yaptık. Beraber yemek yaptık. Pandemi başlangıcında tam iki yaşında değildi. Doğum günü en sıkı dönemlere denk geldi. Ona kek ve pudingden bir pasta yaptık. Yaptığımız her şeye onu da kattık. Babası evden montaj yaparken, Kaan zaman zaman babasıyla çalıştığını düşünsün diye bilgisayara minik minik dokunmalarına izin verdik.

Kaan ile yapmaktan en keyif aldığınız şey nedir?

  • Onunla geçirdiğim her dakika özel. Sanıyorum kucağımda onu uyutmak.

Kaan’ın babası ile olan ilişkisi nasıl?

  • Kaan babasına da çok düşkün. Babası işe giderken, “Baba işe gitme, ooğn onnalım”diyor. Ama işe gitmesi gerektiğini anlattığımızda, “Tamam annattık” diyor. Baba “aba bada dikkatti ol” diyor. Güle güle diyor tabi yine kendi tarzında.

Kaan anneci mi – babacı mı?

  • Her ikimize de sevgiyle bağlı. Öyle bir ayrımı yok. Bence olmasın da.

“DOĞUMDAN 40 GÜN SONRA TEKRAN ANNE OLMAK İSTEDİM“

Kaan’a kardeş düşünüyor musunuz?

  • Doğumdan sonra 40. gün doktor kontrollerimde. Doktoruma hemen yeniden anne olmak istediğimi bunu ne zaman mümkün olduğunu sordum. Sanıyorum zaman geçtikçe insan cesaretini kaybediyor. Ebeveyn olmak gerçekten çok ciddiye alınması gereken bir şey bence. Onun için cesaretim kırıldı açıkçası. Arayı açma diyenler çok haklıymış.

Kaan aile hayatınızda nasıl değişiklikler oluşturdu?

  • Küçücük varlıklarıyla tüm dünyayı nasıl dolduruyorlar bu bebekler bilmiyorum ama bizde de öyle oldu. Hayatımızın tam orta yerinde ve her daim gündemde Kaan. Yaşayacağınız semtten, evden tutun, yemek saatinize kadar herşey değişiyor. Mesela, sabah erken kalkmak çok sevdiğim bişey değildi ama Kaan için keyifle erkenden uyanıyorum. Yemekler öncelikle onun için pişiyor, sonra bizim için. Ama yapılan hiçbir şeyi zorunluluk gibi görmüyor insan. Aksine seve seve yapıyorsun

Annelik kariyer kısmında engel teşkil etti mi?

  • Hamileliğimin son bir ayına kadar çalıştım. Doğum sonrasında da bir süre sonra sahne çalışmalarım başladı. Şehir dışında 12 saatten uzun kalmam gereken bir konser çalışmam varsa o seyahate Kaan’ı da götürüyorum. Onun için çok eğlenceli olduğunu ve ufkunun genişlediğini düşünüyorum. Daha sosyal olduğunu görüyorum. Dolayısıyla işimi yapmaya devam ediyorum. Hiçbir engel teşkil etmiyor benim için. Zaten hiçbir anne öyle görmez! Hayatınızın her alanında kesin bir değişiklik oluyor. Ama doğru programlamayla istediğinizi yapmanız mümkün.

Siz sahnede iken Kaan ile kim ilgileniyor?

  • Eğer konsere benimle geldiyse otel odasında yanında aileden biri ve bakıcımız oluyor. Artık uyku saatini sahnede olduğum saate göre ayarlamaya çalışıp onu uyutup sahneye gidiyorum. Çünkü bir iki kez çok ağladı. Eğer birkaç saat içinde gidip gelebileceğim bir sahne işi ise, Kaan’ı evde bırakıyorum ve kendini bensiz kötü hissetmesin diye babası ya da aileden birileri muhakkak bakıcımıza eşlik ediyor

Baba olduğunda eşinizde gözlemledikleriniz neler oldu?

  • Hakan sevdiklerine karşı çok korumacıdır. Bu özelliği Kaan doğduktan sonra zirve yaptı diyebilirim. Allah nazardan saklasın çok şefkatli ve sevgi dolu bir babadır.

Kaan’ı tek kelime ile özetleseniz, o kelime ne olurdu?

  • Aşk! O aşk!

Kaan’ın ilk dediği kelime nedir?

  • Anne tabii. (Gülüyor.)

Kaan için ileride şu meslekte olsa dediğiniz bir meslek var mıdır?

  • Mutlu olsun. hayatı zor olmasın isterim. Bazen insanların çocuklarıyla ilgili istekleri onların hayatlarını karartıyor, çocuklar İstemedikleri işleri seçmek zorunda kalıyor. Bence bu bencillik.

Hamileliğinizi öğrendiğinizde cinsiyet olarak ne hissettiniz?

  • Kız olsaydı da aynı derecede sevinirdim ama dürüst olayım hep hareketli bir oğlum olsun isterdim. Şöyle en afacan olanından. Şükürler olsun Allah’ım kalbime göre verdi.

Nadide Sultan’ı anne olmadan önce ve sonra nasıl tanımlarsınız?

  • Anne olmadan kolayca üzülüp üstünde saatlerce düşündüğüm şeyler önemsizleşti. Çünkü hayatımı dolduran neşe getiren hareket getiren minik bir adam var. Olumsuz herşeyi silip yerine gülücüklerini koyuyor.

Yemek yapmayı sever misiniz?

  • Bayılırım. Yemek yemeyi sevdiğim için keyifle de yaparım.

Kariyer hayatınız da size göre sizi Nadide Sultan yapan ne oldu?

  • Samimiyetim belki de.

Peki kendinizi nasıl tanımlarsınız?

  • Sulu gözlü, kolay heyecanlanan, tez canlı, hareketli ve duygusal bir yapım var ama ailem söz konusu olduğunda bir aslana dönüşebilirim.

Hayatınızın dönüm noktası diyebileceğiniz bir olay yaşadınız mı?

  • Kaan’ın doğumu hayatımdaki herşeyi tümden değiştirdi.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 01.09.2020 10:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24