Çocuklu Dünya Çocuğunuzun Gelişimini Oyun ve Etkinliklerle Destekliyor

Eğitim danışmanlığını Prof. Dr. Norma Razon’un yaptığıCocukluDunya.com, 0-6 yaş çocuklarının gelişimini oyun ve aktivitelerle destekliyor.

29 Kasım 2019 Cuma 16:20
1649 Okunma
Çocuklu Dünya Çocuğunuzun Gelişimini Oyun ve Etkinliklerle Destekliyor

Türkiye’de bir ilke imza atan Çocuklu Dünya, anne babalara çocuklarını tüm yönleriyle geliştirmek için eğlenceli günlük aktiviteler sunan ve güvenilir bilgilerle çocuk gelişimi hakkında rehberlik eden dijital platform.

Eğitim danışmanlığını Prof. Dr. Norma Razon’un yaptığı sitenin kuruluşu tesadüfi değil. Deneyimli pedagogşöyle açıklıyor: “50 yıldır beni destekleyen danışanlarıma ve bana ulaşamayanlara bir hizmet sunmak istedim.

Bu hizmeti sunmamı sağlayan, kitaplardan teorik olarak öğrendiklerimi uygulama fırsatı veren, bilgilerimi zenginleştiren, deneyimlerime her gün bir yenisini katan küçük danışanlarım ve onların aileleridir. Amacım Türkiye

çapındaçocuğunu iyi yetiştirmek isteyen herkese ulaşmak ve yardımcı olmak.”

Eğitici oyunlar adı altında, ÇocukluDünya’da şunlar öne çıkıyor:

• Gelişim seviyesi belirleme sistemi: Anne ve babalar çocuklarının doğum tarihlerini girdikten sonra çocuklarının yaşlarına uygun soruları cevaplayarak çocuklarının gelişim seviyesihakkında tüm yönleri ile bilgi sahibi oluyor.

• Her çocuğa özel gelişim programı: Her çocuğun gelişim seyri ve hızı farklı olduğu için ÇocukluDünya her çocuğa özel haftalık aktivite programı hazırlıyor ve zeka kartları sunuyor. Bu şekilde ebeveynler çocukları ile eğlenecekleri aktiviteler yaparken çocuklarını geliştirme fırsatı buluyorlar.

• Güvenilir uzman bilgisi: Eğitim Danışmanı - Pedagog Prof. Dr. Norma Razon ve uzman ekibi tarafından hazırlanan akıllı sistem sayesinde anne babalar çocuklarının gelişimini güvenle destekleyebiliyorlar.

İlk 6 yıl kritik!

CocukluDunya.com’un neden 0-6 yaşa odaklandığını sorduğumuz Prof. Dr. Razon, ilk 6 yıl, büyümenin çok hızlı olduğunu ve bu dönemde bebeklikten itibaren çocuğa ne kadar fazla uyaran sunulursa beyin hücrelerinin o kadar arttığını vurguladı. Beyin hücrelerinin artmasının ise öğrenmeyi hızlandırdığını sözlerine ekleyen Prof. Dr. Razon, ebeveynlerin çocuklarına uygun oyun ve aktiviteler sunarak öğrenme hızı, dikkat, hafıza ve dil gelişimi gibi zihinsel becerilerini destekleyebileceğini belirtti.

Sağlıklı ve mutlu bir çocuk yetiştirmek zor mu?

Bebeğimiz doğduktan sonra onun için ne büyük hayaller kurarız, değil mi? Elimizde olsa da dünyayı bu minik mucizenin önüne serebilsek… Hangi oyuncakla oynasa, hangi okula gitse, ne yese, ne yemese, ne yapsam da geleceğini garanti altına alsam gibi düşünceler kafamızı meşgul eder. Oysa bebeği sağlıklı ve mutlu bir birey olarak yetiştirmekiçin özen gösterilmesi gerekenler çok daha basit.

Sunulan ortam önemli

Huzurlu ve mutlu bir aile ortamı sunmak önemli. Henüz çok küçük olsa da bebek, annesinin tedirginliğini ve evdeki gerginliği hisseder. Evde huzurlu bir ortam olması, onunla bol bol konuşulması ve göz teması kurulması bebeği güvende hissettirir. Ağladığında kucağa alınan, ihtiyaçları zamanında karşılanan bebek mutlu olur, zaman içinde kendi kendine sakinleşmeyi öğrenir.

Oyun, her zaman oyun :)

Doğduğu andan itibaren oyun, bebeğin öğrenme aracıdır. Bizim için eğlence olan oyun onların en önemli işidir. Oyun oynayabileceği ortamı sağlamak bebeğin fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimini destekler. Daha yeni doğmuş bir bebekken bile kollarını ve bacaklarını hareket ettirmek, ona masaj yapmak, dönenceyi izletmek, yeni sesler duyurmak, parka götürmek, ilerleyen yaşlarda karşılıklı top atmak bebek için bir oyundur. Aynı zamanda bunlar ince ve kaba motor kasları geliştirir, el-göz/ayak-göz koordinasyonunu güçlendirir, sosyalleştirir ve hayata hazırlar.

Oyun, çocuğun zihinsel becerilerinin de geliştirir. Çocuğu düşündürür, hafızasını kullandırır, problem çözdürür, yaratıcı olmaya zorlar ve hayal kurmasını sağlar. Çevreyi keşfetmek, dünyayı anlamak ve deneyimlemek için oyunu kullanır. İki yaş itibari ile başlayan sembolik oyun ise çocuğun bilişsel gelişimi için bir dönüm noktası niteliğindedir. Çocuğun etrafındaki eşya ve kişilere yepyeni anlamlar ve tanımlar yüklediği, -mış gibi yaptığı sembolik oyun, çocuğun soyut kavramları anlayabilmesine, kendini başka kişilerin yerine koyabilmesine ve dil becerilerinin gelişmesine katkı sağlar. Üç yaşından sonra yaşıtları ile ortak oyun kurabilen çocuk bir başkası ile oyun oynarken iletişim kurmayı, kendini doğru ifade etmeyi, sırasını beklemeyi, başkalarının duygularını ve düşüncelerini anlamayı ve kendini kontrol etmeyi öğrenir. Büyürken doğru ve çeşitli uyaranları alan çocuk, birçok beceriyi en iyi şekilde kazanır ve potansiyeline ulaşır.

Zaman ama kaliteli zaman!

Sadece çocuğunuza odaklandığınız, telefonunuzu kapattığınız her zaman, kaliteli zaman olabilir. Bu sadece 15 dakika da olabilir. Ama bunun değeri paha biçilmezdir. Çocuğunuzu tanımanıza ve yeteklerinin farkına varmanıza olanak sağlar.

En önemlisi de sağlıklı bir iletişimin temelini oluşturur. Zor görünse de sağlıklı ve mutlu bir birey yetiştirmek aslında çok basit!

İletişim

Telefon: 0212 264 3476 - 0549 310 31 00

mail: bilgi@cocukludunya.com

www.cocukludunya.com

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 16.12.2019 10:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.