Whatsapp'a 'Şüpheli Bağlantı' Uyarı Özelliği Geliyor!

Dünyada 1 milyardan fazla kullanıcıyla dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp yeni bir özellik daha kazanıyor. 

09 Temmuz 2018 Pazartesi 16:21
1092 Okunma
Whatsapp'a 'Şüpheli Bağlantı' Uyarı Özelliği Geliyor!

Uygulamanın Beta sürümünde test edilen bir özellik ortaya çıktı. Ortaya çıkan özelliğe göre uygulama üzerinden paylaşılan link güvenli değil ise kırmızı bir bar linkin önizlemesinde "Şüpheli Bağlantı" uyarısı olarak belirecek.

Buna rağmen bağlantıyı açmak istediğinizde Whatsapp sizi bir kez daha uyaracaktır. Bu noktadan sonra bağlantıya erişip erişmemek tamamen size kalmış durumda.

Bu gelişmeyle birlikte en azından güvenli olmayan olmayan bağlantılara karşı bir miktar daha güvenli olabileceğiz. Zira akıllı telefonuna virüs bulaşmış bir eşimiz/dostumuz/arkadaşımız dan gelen bir linki daha az sorgularız. Bu şekilde bir uyarı mekanizmasının gelecek olması güzel. Fakat keşke birtakım olaylar yaşanmadan da bu tarz önlemler alınabilir olsalar.

Şu sıralar geliştirilmesine devam eden bu özelliğin ne zaman tüm kullanıcılara sunulacağı konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 09.07.2018 19:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24