Moskova Metrosu’nda yüz tanıma yöntemiyle ödeme sistemi faaliyette

Rusya’nın başkenti Moskova’da metronun tüm istasyonlarında Face Pay isimli, yüz tanıma yöntemiyle ödeme yapma imkanı sunan sistem faaliyete geçirildi.

15 Ekim 2021 Cuma 13:47
370 Okunma
Moskova Metrosu’nda yüz tanıma yöntemiyle ödeme sistemi faaliyette

Konuyla ilgili Rus basınına konuşan Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Maksim Liksutov, “Belediye Başkanı’nın (Sergey Sobyanin) talimatıyla Face Pay’i, yüz tanıma yöntemiyle ödeme sistemini faaliyete geçiriyoruz” dedi.

Sistemin bu çapta kullanıma geçirildiği ilk kent Moskova

“Moskova bu sistemin bu çapta kullanıma geçirildiği dünyanın ilk kenti diyen Liksutov, sistemin kentteki 240’tan fazla istasyonda kullanılmasının söz konusu olduğunu ifade etti. Liksutov, bu yöntemle ödeme yapabilmek için ‘Metro Moskvı’ isimli uygulama üzerinden fotoğrafulaşım ve banka kartı bilgilerinin sisteme girilmesi gerektiğini belirtti.

İnternet Medyası

Son Güncelleme: 15.10.2021 13:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24