Microsoft Exchange sunucularını hedefleyen saldırılarda ciddi artış!

Dünya genelinde Microsoft Exchange sunucularındaki güvenlik açıklarını hedefleyen saldırıların sayısının yüzde 170 arttığı açıklandı. ABD'deki Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı’nın da son dönemde aktif olarak kullanıldığı uyarısı yaptığı bu güvenlik açıklarını hedefleyen saldırılardaki artış oranı, Türkiye’de ise yüzde 292 oldu.

06 Ekim 2021 Çarşamba 15:16
357 Okunma
Microsoft Exchange sunucularını hedefleyen saldırılarda ciddi artış!

Microsoft Exchange sunucularındaki güvenlik açıklarını hedefleyen saldırıların sayısının, Ağustos ayında yüzde 170 artarak 7 bin 342'den 19 bin 839'a yükseldiği duyuruldu. Türkiye’de ise bu artış oranı yüzde 292 olarak belirlendi.

Server Nedir? Ne işe Yarar? | Hosting.com.tr

Siber güvenlik kuruluşu Kasperksy’nin uzmanlarına göre bu şaşırtıcı büyüme, üründe daha önce açıklanan güvenlik açıklarından yararlanmaya çalışan saldırganların sayısının artması, kullanıcıların savunmasız yazılımlara yama yapmayı ihmal etmesi ve böylece potansiyel saldırı yüzeyini genişletmesiyle bağlantılı.

Microsoft Exchange Server içindeki güvenlik açıkları bu yıl büyük kaosa neden oldu. 2 Mart 2021 tarihinde Microsoft Exchange Server içindeki sıfırıncı gün güvenlik açıklarının 'yabani' istismarları öğrenildi ve bunlar daha sonra dünya çapındaki kuruluşlara yönelik bir saldırı dalgasında kullanıldı.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24