Bilişim Vadisi'nde geliştirildi, 2025'te İstanbul semalarında olacak

Yerli teknoloji şirketi Softtech’in hem yatırımcısı hem de geliştiricisi olduğu uçan araba AirCar’ın ilk prototipi ve deneme uçuşu tamamladı. Tek yolcu ile 80 kilometre, iki yolcu ile ise 50 kilometre menzil yapacak olan elektrikli ve yüzde 100 otonom aracın, 2025 yılında İstanbul semalarında olması planlanıyor.

06 Ekim 2021 Çarşamba 15:37
1901 Okunma
Bilişim Vadisi'nde geliştirildi, 2025'te İstanbul semalarında olacak

Teknoloji alanında yaşanan gelişmeler her geçen gün dünyayı uçan arabaların gökyüzünde dolaştığı bir geleceğe daha da yaklaştırıyor. Bu kapsamda 2017 yılında İstanbul’da kurulan ve 2019 yılında Softtech’in yazılım sistemleri ile desteklediği uçan araba AirCar’ın geliştirmeleri devam ediyor.

Softtech’in teknoloji yatırımcısı olduğu, ilk prototipi ve deneme uçuşu 2021’in Şubat ayında tamamlanan uçan araba AirCar, elektrikli ve yüzde 100 otonom bir araç olarak tasarlandı. Tam otonom uçuş ve yapay zeka sistemleri Softtech tarafından geliştirilen AirCar’ın tek yolcu kapasitesi ile 80 kilometre, iki yolcu kapasitesi ile 50 kilometre menzil yapması hedefleniyor. Çalışmalarına Bilişim Vadisi’nde devam edilen uçan araba AirCar ile şehir içi ulaşımda kaybedilen zamanının azaltılması ve karbon emisyonunun düşürülmesi amaçlanıyor.

2025’TE İSTANBUL SEMALARINDA OLACAK.

Verilen bilgiye göre elektrikli ve yüzde 100 otonom bir araç olarak tasarlanan AirCar, 8 pervaneli ve iki yolcu kapasiteli bir uçan araba olacak. İki yolcu ile 50 kilometre, tek yolcu ile 80 kilometre menzil yapabilecek aracın boş ağırlığı 250 kilogram.

Yolcu ile birlikte 450 kilograma kadar taşıma kapasitesi sunacak aracın 2023-2024 yılında kargo ve hava kurtarma aracı versiyonlarının üretilmesi hedefleniyor. 2025 yılında İstanbul semalarında uçmaya hazır olması planlanan AirCar’da bir sonraki hedef uçan arabanın 4 kişilik versiyonunun çalışmalarına başlamak.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24