Artık YouTube'da "Beğenmeme" Sayıları Gizlenebilecek!

YouTube'a yüklenmiş olan videolarda bulunan, hem üreticinin hem izleyenlerin yararına olacak şekilde istatistiksel veriler sağlayan "beğen" ve "beğenme" tuşlarının yanında videonun "beğenilme" veyahut "beğenilmeme" sayıları bulunuyor, gelin birlikte bu butonları ve işlevlerini inceleyelim.

11 Kasım 2021 Perşembe 10:04
1085 Okunma
Artık YouTube'da "Beğenmeme" Sayıları Gizlenebilecek!

YouTube, 2005 yılında kurulmuş ve yıllar boyu milyonlarca, yüz milyonlarca insan tarafından Dünya'nın her yerinde kullanılmış ve hala daha kullanılan bir sosyal platformdur.

YouTube, kendi videolarınızı yükleyebileceğiniz ister kurumsal ister kişisel amaçla kullanabileceğiniz, video yükleyebileceğiniz bir platformdur. Yüklediğiniz videoları isterseniz herkese açık, isterseniz gizli, isterseniz de liste dışı denilen ve sadece videonun linkine (bağlantısına) sahip olan kişilerin izleyebileceği şekilde paylaşabilirsiniz.

Video sahiplerine aşırı detaylı şekilde istatistiksel veriler sağlayan YouTube, gün geçtikçe yeni güncelleme ve iyileştirmelerle her geçen gün kullanıcılarına kullanım konusunda daha da kolaylık sağlamaya, daha yararlı olmaya çalışıyor.

"Beğen" Ve "Beğenme" Butonları

Daha önce de bahsettiğimiz gibi YouTube'a yüklenmiş olan videolarda bulunan, hem video üreticilerinin hem izleyicilerin yararına olacak şekilde istatistiksel veriler sağlayan "beğen" ve "beğenme" tuşlarının yanında videonun "beğenilme" veyahut "beğenilmeme" sayıları bulunuyor.

Daha önce YouTube'da videonuzun "beğenilme" ve "beğenilmeme" sayılarını birlikte gizleyebileceğiniz bir özellik mevcuttu fakat sadece "beğenilmeme" sayısını gizleyebileceğiniz bir özellik ne yazık ki yoktu.

Kullanıcılar Hoşnut Kalmayabilir!

Aslında kullanıcıların, izledikleri veyahut izlemeyi düşündükleri videolar hakkında diğer kullanıcıların da fikirleri konusunda yorumlar kısmına bakmadan fikir sahibi olabildikleri (ki YouTube'da videolarınızı yoruma kapalı bir şekilde de paylaşabilirsiniz.) "beğenme" ve "beğenmeme" sayıları kullanıcıların kesinlikle çok işine yarıyordu, bu sebeple YouTube'u izleyici olarak aktif şekilde kullanan kullanıcıların bu özellikten hoşnut kalmayacağı fikrindeyiz.

Yazımızın başından beri bahsettiğimiz "beğen" ve "beğenmeme" butonlarını aşağıdaki görselin sağ alt kısmında dikdörtgenle işaretlenmiş şekilde görebilirsiniz.

Artık videoyu yükleyen kişinin seçimine bağlı olarak, videonun beğenilmeme sayısını ne yazık ki göremeyeceğiz.

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 15.11.2021 10:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24