Akıllı Telefonlarda Son Trend: Katlanabilir Ekran!

Akıllı telefon üreticileri tasarım ve konsept çalışmalar ile fark yaratmaya çalışıyorlar. Tekdüze tasarımın önüne geçmek için de son dönemin trendi katlanabilir ekrana sahip akıllı telefonlar.

11 Mart 2019 Pazartesi 16:43
643 Okunma
Akıllı Telefonlarda Son Trend: Katlanabilir Ekran!

Akıllı telefon üreticileri tasarım ve konsept çalışmalar ile fark yaratmaya çalışıyorlar. Tekdüze tasarımın önüne geçmek için de son dönemin trendi katlanabilir ekrana sahip akıllı telefonlar.

Teknoloji savaşında Huawei yükselişini sürdürmeye devam ediyor. Samsung’un MWC(Mobil Dünya Kong­resi) öncesi 20 Şubat 2019 tarihinde “Unpacked” etkinliği kapsamında katlanabilir telefonunu Galaxy Fold’u da tanıtmıştı. Ancak Huawei’nin MWC 2019’da tanıttığı Mate X katlanabilir telefonu daha çok ses getirmişti.

SAMSUNG GALAXY FOLD

Samsung Galaxy Fold

Galaxy Fold, 7 nm üretim sürecine sahip Snapdragon 855 işlemci kullanıyor. 12 GB LPDDR4x RAM ve 512 GB UFS3.0 dahili depolama biriminin kullanıldığı mo­delde microSD kart desteği ise bulunmuyor.

Galaxy Fold 4380 mAh kapasiteli bir batarya ile gel­mekte. Bu batarya hem kablolu hem de kablosuz ola­rak hızlı şarj desteğine sahip. Ancak kablolu şarjı her şartta size öneriyorum.

Buna ek olarak ise Fold, başka cihazları kablosuz ola­rak şarj edebilmesini sağlayan Wireless PowerSharetek­nolojisini de kullanıyor.

HUAWEI MATE X

Huawei Mate X

6.6 inç ve 6.2 inç büyüklüğünde çift ekrandan oluşan akıllı telefon, tablet formuna geçirildiğinde ise 8 inç bü­yüklüğündeki herhangi bir çentiğin bulunmadığı ekrana sahip oluyor.

Dışarı doğru katlanabilen tek bir ekrana sahip olan akıllı telefon; açık formda iken 8 inç (2480×2200 pik­sel) büyüklüğünde, katlandığında ise 6,6 inç (2480×1148 piksel) ve 6,38 inçlik (2480×892 piksel) iki farklı ekrana sahip olabiliyor.

Gücünü Huawei’nin 7 nm Kirin 980 işlemcisinden alan akıllı telefon ayrıca Huawei Balong 5000 adı verilen 5G modem sayesinde “Dünyanın ilk 5G destekli katlanabilir telefonu” unvanına sahip oluyor.

Erdinç KOYUN
teknokroki.com

Göktürk Dergisi

Son Güncelleme: 12.03.2019 09:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24