UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu İlk Maçında Adana Demirspor, CFR Cluj'la Berabere Kaldı

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turu ilk maçında Adana Demirspor, CFR Cluj'la deplasmanda 1-1 berabere kaldı.

28 Temmuz 2023 Cuma 10:49
1277 Okunma
UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu İlk Maçında Adana Demirspor, CFR Cluj'la Berabere Kaldı

İlk Yarı

5. dakikada ilk tehlikeli atak Adana Demirspor'dan geldi. Rodrigues'in soldan pasında ceza yayı önünde topla buluşan Belhanda rakibinden sıyrılıp sol ayağıyla yerden şutunu çekti. Ancak kaleci Sava son anda meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

6. dakikada Cluj öne geçti. Adana Demirspor savunmasının uzaklaştırmak istediği top ceza sahası dışı sol çizgisinde Camora'da kaldı. Bu futbolcunun yerden ortasında Avounou'ya temas eden meşin yuvarlağa son olarak Betancor vurdu ve takımını öne geçirdi: 1-0

9. dakikada ev sahibi ekip yine tehlikeli geldi. Sol kanatta meşin yuvarlakla buluşan Camora, ceza sahası içine ortaladı. Savunmanın arkasına hareketlenen Manea'nın gelişine sert şutunda, yere de çarpan top az farkla üstten dışarı çıktı.

22. dakikada Cluj gole çok yaklaştı. Avounou'nun soldan ceza sahasına gönderdiği ortada topla buluşan Ajeti yakın mesafeden kafayı vurdu. Bu pozisyonda kaleci Karacic iki hamlede meşin yuvarlağı kontrol etmeyi başardı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci Yarı

49. dakikada Akintola'nın soldan ortasında savunmadan seken top ceza sahası dışında Emre Akbaba'da kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda, kaleci Sava uzanarak tehlikeyi önledi.

62. dakikada Adana Demirspor çok net bir fırsattan faydalanamadı. Yusuf Sarı'nın sağdan gönderdiği ortada Ajeti'nin uzaklaştırmak istediği top penaltı noktası üzerinde Belhanda'da kaldı. Bu futbolcunun yakın mesafeden vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.

76. dakikada sağ kanatta topla buluşan Stambouli, ceza sahası içine ortaladı. Kale sahası önünde yükselen Cherif Ndiaye'nin kafa vuruşunda, top az farkla yandan dışarı çıktı.

77. dakikada Adana Demirspor eşitliği yakaladı. Stambouli'nin ara pasında ceza sahasına girmek isteyen Ndiaye'nin topuğundan seken top tekrar Stambouli'nin önünde kaldı. Bu futbolcu ceza yayı üzerinde bekletmeden sert bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 1-1

78. dakikada Cluj etkili geldi. Savunmanın uzaklaştıramadığı top ceza sahası içi sol çaprazında Camora'da kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda kaleci Karacic son anda meşin yuvarlağı kornere çeldi.

80. dakikada bu kez Adana Demirspor gole yaklaştı. Sağ kanatta topla buluşan Yusuf Sarı, çaprazdan ceza sahasına girip çok sert vurdu, kaleci Sava uzanarak topu kornere yolladı.

82. dakikada Nani çok net bir fırsattan yararlanamadı. Sağ kanatta topla buluşan Yusuf Sarı, rakibinden sıyrılıp ceza sahasına girdi. Bu futbolcu, kale sahası önündeki Nani'yi gördü. Portekizli oyuncunun vuruşunda savunmaya çarpan top kornere gitti.

Karşılaşma 1-1'lik beraberlikle sona erdi.

İki takım arasındaki rövanş mücadelesi 3 Ağustos Perşembe günü Adana yapılacak.

"Bu işi Adana'da bitireceğiz"

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turu ilk maçında Romanya temsilcisi CFR Cluj ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Adana Demirspor'da Başkan Murat Sancak maçın ardından yaptığı açıklamada, Adana'daki karşılaşmada turu geçeceklerine inandığını söyledi.

Dr. Constantin Radulescu Stadı'nda oynanan mücadelenin ardından açıklamalarda bulunan Murat Sancak, Adana Demirspor'un tarihinde ilk kez Avrupa sahnesine çıktığını belirtti.

İlk maç nedeniyle takımda biraz acemilik olduğunu ancak buna karşın arzulu ve istekli oynadıklarını söyleyen Sancak, "Erken yediğimiz gol hesapları bozdu ama çocuklar sağ olsun çabuk toparladı. Galibiyeti kaçırdık. Bu işi Adana'da bitireceğiz. 5 tane net pozisyonumuz vardı. 1-0 mağlup durumdayken Belhanda'nın, Yusuf Sarı'nın pozisyonları vardı. Gerçi rakibin de 1-2 net pozisyonu vardı ama bütün hepsi gol olsaydı da biz galip gelirdik. Ama maç berabere bitti." ifadelerini kullandı.

"Onyekuru büyük bir ihtimalle bizimle olmayacak"

Adana'da oynanacak rövanş maçının zor olacağını, Avrupa'da kolay mücadelenin olmadığını vurgulayan Sancak, "Maçlar zor geçiyor. Bugün ilk golde seken top şanslı bir şekilde gol oldu. Hakem de evlere şenlikti, takdir haklarını onlara kullandı. Böyle bir şey yok. Bize yapılan faulleri onlara verdi, korneri bile görmedi. Penaltı pozisyonu biraz tartışılır. Ben de olsam belki vermeyebilirdim. Ama biraz eyyamcılık yaptı." diye konuştu.

Takımdan ayrılacağı gündemde olan Onyekuru hakkında da açıklamalarda bulunan Murat Sancak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Onyekuru büyük bir ihtimalle bizimle olmayacak. Bugün son bir teklif gelecek, ona göre değerlendireceğiz. Büyük ihtimalle gidecek. Zaten şu anda ihtiyacımız yok. Akintola, Yusuf Sarı, Nani, Yusuf Erdoğan var. Eksiğimiz yok. Ama buna rağmen iyi bir oyuncu bulursak, kafamızda bir isim var, şartlarımıza uyarsa onu değerlendireceğiz."

"Maçın her anında kendi futbolumuzu oynadık"

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. eleme turu ilk maçında Romanya temsilcisi CFR Cluj ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Adana Demirspor'da teknik direktör Patrick Kluivert, performansından dolayı takımıyla gurur duyduğunu söyledi.

Dr. Constantin Radulescu Stadı'nda oynanan mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kluivert, takımının oynadığı oyundan memnun olduğunu dile getirdi.

Maçın başında şanssız bir gol yediklerini, buna rağmen kendi oyunlarından taviz vermediklerini vurgulayan Hollandalı teknik adam, "Takımımla gurur duyuyorum. Maçın her anında kendi futbolumuzu oynadık. Uzun süre 1-0 geride oynadık. Buna rağmen her an kendi oyunumuzu oynamaya devam ettik. Şunu da söylemek istiyorum, rövanş maçını sabırsızlıkla bekliyoruz. Daha fazla gol atabilirdik, kaçırdıklarımız oldu. Ama genel olarak baktığımızda beklentimizin dışında bir şey gerçekleşmediğini söyleyebilirim." diye konuştu.

Adana Demirspor'un tur şansını şu anda yüzde 50 olarak gördüğünü vurgulayan Kluivert, "Şu anda tur için iyi bir şansımız olduğunu biliyorum. Kendi evimizde oynayacağız. Lig başlamadığı için farklı bir maçla uğraşmayacağız. Bu maçta kazanabilecek şanslar bulduk ama ekstra gol atamadık. Böyle bakıldığında ikinci maçı iç sahada oynamanın avantaj olduğunu görüyorum." ifadelerini kullandı.

AA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24