Son Dakika: Tokyo 2020'de Busenaz Sürmeneli'den altın, Buse Naz Çakıroğlu'ndan gümüş madalya! Kadınlar boksta tarih yazdılar...

2020 Tokyo Olimpiyatları kadınlar boks 69 kiloda Busenaz Sürmeneli, altın madalyanın sahibi oldu. Finalde Çinli rakibi Hong Gu'yu mağlup eden milli boksör, Türkiye'ye kadınlar boks tarihinde ilk olimpiyat altın madalyasını kazandırdı ve tarihi bir başarıya imza attı. Bir diğer milli boksör Buse Naz Çakıroğlu ise 51 kiloda Bulgar rakibi Stoyka Zhelyazkova Krasteva'ya mağlup oldu ve gümüş madalyada kaldı.

07 Ağustos 2021 Cumartesi 09:53
926 Okunma
Son Dakika: Tokyo 2020'de Busenaz Sürmeneli'den altın, Buse Naz Çakıroğlu'ndan gümüş madalya! Kadınlar boksta tarih yazdılar...

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar boks 69 kiloda milli boksör Busenaz Sürmeneli, altın madalya için ringe çıktı. Final maçında Çinli rakibi Hong Gu ile karşılaşan Busenaz Sürmeneli, mücadeleden galip ayrılarak altın madalyanın sahibi oldu.Tarihi mücadeleyi kazanan ve büyük sevinç yaşayan Busenaz Sürmeneli, Mete Gazoz'un ardından 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan ikinci sporcumuz oldu.

Busenaz Sürmeneli hayatı ve kariyeri & Busenaz Sürmeneli kimdir, kaç  yaşında?

Milli boksör ayrıca, Türkiye'nin kadınlar boks tarihindeki ilk altın madalyasını kazanarak tarihi bir başarının altına imza attı.

BAKAN KASAPOĞLU PAYLAŞTI: 

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU GÜMÜŞTE KALDI

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları kadınlar boks 51 kiloda Bulgar rakibi Stoyka Zhelyazkova Krasteva'yla karşı karşıya geldi.

Buse Naz Çakıroğlu, ilk rauntta rakibinin kendisini köşelere sıkıştırmasına engel olamadı ve Bulgar boksör 5 hakemden de 10 puan aldı. İkinci rauntta da istediği oyunu ringe yansıtamayan Buse Naz, sadece bir hakemden tam puan alabildi.

Son rauntta da Bulgar sporcu üstünlüğünü korudu ve Buse Naz Çakıroğlu, olimpiyatı gümüş madalya kazanarak tamamladı.BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADI

Kadınlar boksta Türkiye'nin ilk madalyasının sahibi olarak tarihi bir başarı elde eden Buse Naz Çakıroğlu, mücadele sonrası büyük bir üzüntü yaşadı. Avrupa şampiyonluğu, dünya ikinciliği bulunan Buse Naz, olimpiyat gümüş madalyasını da başarılarına ekledi.

Son Dakika: Tokyo 2020de Busenaz Sürmeneliden altın, Buse Naz Çakıroğlundan gümüş madalya Kadınlar boksta tarih yazdılar...

MADALYASINI GÖZYAŞLARI EŞLİĞİNDE ALDI

Buse Naz'a gümüş madalyasını FIFA Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Üyesi Gianni Infantino takdim etti. Milli sporcu madalyasını boynuna takarken göz yaşlarına hakim olamadı.

Bu kategoride altın madalyayı Buse Naz'ı finalde yenen Bulgar sporcu Stoyka Zhelyazkova Krasteva, bronz madalyaları ise Çin Taipeisi'nden Hsiao-Wen Huang ile Japonya'dan Tsukimi Namiki kazandı.Karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da izledi.

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU'NDAN İLK SÖZLER: 2024 PARİS İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, madalya seremonisinin ardından açıklamalarda bulundu.

Altın madalya almayı çok istediğini belirten başarılı sporcu, "İlk olduğumuz için çok önemli bir başarı. Bizden sonra geleceklerin önünü açtık. Madalyanın renginin altın olmasını çok istiyordum. Nasipte bu varmış. 2024 Paris için devam edeceğiz çalışmaya. Beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Ülkece zor günler geçiriyoruz buna rağmen çok destek mesajı aldım. Mutluyum ama hüzünlüyüm de. Söylenecek fazla bir şey yok. İleride altın madalya almayı çok isterim. Çalışmaya devam edeceğim. 1 aydır buradayız, zorlu bir dönem geçirdik, evimize dönmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İnternet Medyası

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner23

banner24